Evento sobre la migración por causas medioambientales en Maailma kylässä

La 25.5. klo 11:00-11:30, Maailma Kylässä -tapahtuma, Taiga-lava, Kansallisteatterin Lavaklubi

Maailmassa on enemmän kodeistaan paenneita kuin koskaan aiemmin. Konfliktien lisäksi yhä useampi joutuu jättämään kotinsa ilmaston vuoksi. Vuoteen 2050 mennessä ympäristösyiden vuoksi muuttavien määrän on arvioitu olevan jopa 200 miljoonaa henkilöä. Ilmastonmuutoksen vaikutukset kohdistuvat voimakkaimmin maailman köyhimpiin ja hauraimpiin maihin, joissa on jo valmiiksi 85 % maailman pakolaisista.

Nykyinen kansainvälinen ihmisoikeusjärjestelmä ei takaa suojelua ympäristöuhkien perusteella. Tulisiko sopimuksia muuttaa? Miten ilmastonmuutos jo tällä hetkellä vaikuttaa pakotettuun muuttoliikkeeseen ja kuinka tilanne tulee kehittymään? Miten Suomi ja EU voivat vaikuttaa ilmastosiirtolaisuuden juurisyihin?

Kun ilmasto pakottaa lähtemään on Suomen Pakolaisavun paneelikeskustelu ilmastosiirtolaisuudesta Maailma Kylässä
-festivaaleilla. Panelisteina ovat tutkija Milla Vaha, vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen Sitrasta ja Suomen-toimiston päällikkö Simo Kohonen IOM:stä. Keskustelua johtaa Suomen Pakolaisavun Anni Tervo.

Keskustelijat:

Milla Vaha on kansainvälisen politiikan tutkija Turun yliopistossa. Vaha on perehtynyt erityisesti pienten saarivaltioiden tulevaisuuteen ilmastonmuutoksen uhatessa.

Oras Tynkkynen on toiminut ilmastoasioiden parissa eri tehtävissä vajaan neljännesvuosisadan ajan. Hän on vaikuttanut mm. Sitran vanhempana neuvonantajana, valtion ilmastopoliittisena asiantuntijana ja kansanedustajana.

Simo Kohonen on Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n Suomen maatoimiston päällikkö ja vastaa järjestön Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Viron toiminnoista.

Keskustelu käydään suomeksi. Tila on esteetön.

Tervetuloa!

Tapahtuma Maailma Kylässä -verkkosivuilla: https://www.maailmakylassa.fi/search?search_api_fulltext=kun+ilmasto+pakottaa+l%C3%A4htem%C3%A4%C3%A4n

Maailma Kylässä Facebook-tapahtuma:
https://www.facebook.com/events/266851100899065/

Leave a Reply