Ändringar till självregistreringen

Inställningar har ändrat angående självregistreringen på nya Moodle-kurser. Med självregistreringen kan studeranden själv registrera sig på kursen och läraren behöver inte tillsätta studeranden en i taget.

Ändringen gäller dig om du vill på dina nya Moodle-kurser

  • låta studeranden själv registrera sig till kursområdet
  • sätta en kursnyckel för kursen

Självregistreringen är inte mera automatiskt på utan den är gömd. Gå till Inställningar > Användare > Metoder för registrering och öppna ”ögat” på raden Självregistrering. Du kan också specificera en kursnyckel för kursen. Gå till redigeringen på raden Självregistrering och sätt ett lösenord i Kursnyckel-fältet.

Kontakta gärna oss med frågor på moodle @ helsinki.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *