Tähtien rakenne ja kehitys

Tähtien rakenne ja kehitys

Lyhenne Trak, Trk
Tunniste FYS2054
Ajankohta  III-IV. periodi joka toinen vuosi (parittomina vuosina).
Viralliset Materiaalit muutama eri luentomoniste, luentodiat, kurssisivulla mainittu kirja jota ei välttämättä tarvitse hommata
Laskarit 6. laskarit (joka toinen viikko, ei kolmosperiodin tenttiviikolla)

Kuvaus

Tähtitieteen aineopintojen kurssi jossa opitaan nimen mukaisesti tähtien rakenteesta ja kehityksestä. Kurssin eteneminen seuraa melko tarkasti luentomonistetta. Järjestetään joka toinen vuosi.

Kurssikäytännöt

Luennot kerran viikossa, laskuharjoitukset joka toinen viikko. Lopuksi tentti.

Todelliset esitiedot

Tähtitieteeen perusteet ja Matemaattiset Apuneuvot. Peruskursseista (vuka, vuai, smg, säfö) voi lisäksi olla hyötyä on laskurutiinin syntymisen muodossa vaikka peruskurssien asioita ei välttämättä suoranaisesti tällä kurssilla käsitellä. Termofysiikan kursseista voi olla jotain hyötyä ja ne saatetaan mainita kurssin alussa, mutta kurssin voi hyvin käydä vaikka ei olisi termoja käynyt.

Työläys

Useimmat laskuharjoitustehtävät eivät olleet matemaattisesti kovin haastavia. Kurssin luennoitsija kuulemma vaihtuu seuraavaksi kerraksi kun kurssi järjestetään, joten voi olla että vaativuus muuttuu hieman jos uudella luennoitsijalla on uusia ideoita.

Miksi tärkeä?

Kurssilla tulee kerrattua ja syvennettyä tähtitieteen peruskursseilla opittuja asioita tähdistä. Hyvää yleissivistystä josta voi olla hyötyä jatkossa jos on kiinnostunut esimerkiksi Auringon fysiikasta.

Muuta

Kurssin luennoi ilmeisesti keväällä 2023 eri henkilö kun keväällä 2021. Tämä teksti on kirjoitettu kevään 2021 kurssin perusteella, joten voi olla että kurssin suorittamisessa tapahtuu jotakin muutoksia seuraavalla kerralla kun se järjestetään.