Etusivu

Tervetuloa Accessibility Research Group – tutkimusryhmän sivuille! Olemme nykyään myös osa laajempaa Digital Geography Labia!

AJANKOHTAISTA

KEITÄ ME OLEMME JA MITÄ ME TEEMME?

Meidän esittelyt löytyvät Digital Geography Lab-kotisivuilta

Osana laajempaa Helsingin yliopiston Digital Geography Lab (DGL)-tutkimusryhmää tutkimme saavutettavuutta ja ihmisten liikkumista urbaaneilla alueilla, erityisesti Helsingin seudulla. Olemme työskennelleet näiden kysymysten parissa jo vuodesta 2010 ja kuluneiden vuosien aikana olemme ehtineet saada aikaan monenlaista: Olemme mm.

  • kehittäneet menetelmiä ja työkaluja saavutettavuuden mallintamiseen eri kulkutapojen näkökulmasta
  • etsineet ja hyödyntäneet uudenlaisia aineistolähteitä (esim. sosiaalisen median data, matkapuhelinaineistot) toteutuneen liikkumisen ja saavutettavuuden sekä näiden keskinäisten suhteiden tutkimukseen, sekä
  • julkaiseet ja tuottaneet uutta tietoa saavutettavuuden alueellisista rakenteista ja asukkaiden liikkumisesta tutkimusalueillamme.
  • Kouluttaneet saavutettavuusosaajia (ks. vaikka gradut ja väitöskirjat!)
  • Innoittaneet innovaatioihin (ks. Karttaselain Mapple!)

Uutisiamme kannattaa seurata paitsi täällä, myös Digital Geography Labin kotisivuilta. Tämä blogi (blogs.helsinki.fi/saavutettavuus) säilyy tiedotuskanavana liikkumiseen ja saavutettavuuteen liittyvän tutkimuksen osalta. Kehittämämme aineistot  ja työkalut ovat myös jatkossa saatavilla näiltä sivustoilta, kuten myös uusimmat julkaisut.

Työtämme ohjaa avoimen tieteen periaatteet, eli pyrimme julkaisemaan tuottamamme aineistot, työkalut ja tieteelliset artikkelimme mahdollisimman avoimesti. Tutkimusryhmämme kotipaikka on Helsingin yliopiston Geotieteiden ja maantieteen laitos, ja tutkimustamme ja tutkijotamme rahoittaa Kaupunkitutkimus ja metropolipolitiikka -tutkimus ja yhteistyöohjelmaHelsingin yliopisto, DENVI-tohtoriohjelma sekä sosiaalisen median tutkimuksen osalta Koneen säätiö.

(ks. myös tämän sivuston englanninkielinen versio)