Päivä kaupunkipyöriä Helsingissä

Kaupunkipyörät 15.5.2017

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi

Tekijä:  Elias Willberg / Digital Geography Lab

Aineistolähde:

  • HSL ja City Bike Finland ovat tarjonneet kaupunkipyöräaineiston Helsingistä vuodelta 2017 Accessibility Research Groupin/Digital Geography Labin käyttöön. Aineisto ei ole saatavilla avoimena ainakaan tähän päivään mennessä.
  • Taustakartta: @OpenStreetMap Contributors @CARTO

Kuvaus: Visualisointi näyttää kaikki Helsingin kaupunkipyörillä tehdyt matkat (~7200) maanantaina 15.5.2017. Koska aineisto ei sisällä GPS pisteitä vaan pelkästään lähtö- ja paluuasemien tiedot, kartalla näkyvät reitit eivät ole toteutuneita vaan oletettuja nopeimpia reittejä. Kaupunkipyöräaineistoon perustuen lyhimpien reittien oletus on kuitenkin pääosin validi etenkin arkipäivinä. Valkoiset pisteet ovat kaupunkipyöräasemia (n=140)

About the visualization:  Animaation on toteutettu QGIS:n time manager pluginin avulla. Suuri kiitos kuuluu myös visualisoinnin tekemisessä auttaneille erinomaisille tutoriaaleille, jotka ohessa.

One thought on “Päivä kaupunkipyöriä Helsingissä

  1. Pingback: Ketkä käyttävät kaupunkipyöriä Helsingissä? | Saavutettavuuden maantiedettä

Comments are closed.