Uusi kamera saapui

Olen jo vuosia suunnitellut päivittäväni järjestelmäkameran uudempaan. Vanha Nikon D50 on edelleen hienossa kunnossa 12 vuoden aktiivikäytön jälkeen, mutta sen ominaisuudet resoluutiosta lähtien ovat selvästi uusia malleja heikompia. Esimerkiksi revontulia kuvatessa ISO 800 on vanhalla kennolla jo liian suuri herkkyys, ja näkyy kuvissa kohinana.

Tulevalta Etelämantereen tutkimusmatkalta haluaisin saada joka tavalla kunnollisia kuvia, jotka kestäisivät aikaa kuten diat aikanaan. Päädyin hankkimaan käytetyn täyskennoisen ammattilaismallin, Nikon D800:n 24-70 objektiivilla. Yhdistelmän paino lasketaan kiloissa, ja verottaa siten rankasti muita henkilökohtaisia tavaroitani – sallittu henkilökohtaisten matkatavaroiden paino mukana kuljetettavaksi on vain 12 kg.

Vastedes on siis turha syyttää kameraa, jos ei onnistu. Entinen omistaja, nuori hääkuvausta harjoittava herrasmies, demonstroi niitä monia toimintoja, jotka olivat auttaneet hänen työskentelyään. Minun pitää vielä opetella itse löytämään omaan käyttööni parhaiten soveltuvat asetukset.

Nikon D800 – uusi kaveri mukaan matkalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *