Major revision – Kriittiset ja avuliaat arviot

Huhtikuun alussa jännittävä odotus päättyi, ja sain vertaisarvioiden kommentit ensimmäisestä käsikirjoituksestani. Kun näin refereiden nimet (molemmat esiintyivät nimellään), hetki oli veret seisauttava – kummatkin ovat täsmälleen tämän alan pitkän linjan uranuurtajia, joilta ei varmasti ole jäänyt näkemättä käsikirjoituksen mikään keskeinen heikkous. Jos nämä arviot olisivat tyrmääviä, siihen ei välttämättä olisi saatavissa toista mielipidettä.

Kommenttien lukeminen olikin sen puoleen jännittävää. Ne olivat yksityiskohtaisia ja tarkkanäköisiä, mutta loppuun päästyäni oli huojentunut tunnelma – ”tässäkö se nyt oli?” Tarkennettavaa ja selvennettävää tuli, mutta ei paljon. Olin odottanut (ja ohjaajani Arto ja Jussi olivat odottaneet) suurempaa työmaata.

Sain tänään käsikirjoituksen korjaamisen kommenttien pohjalta omalta osaltani loppuun. Luen sen vielä huomenna ajatuksella läpi, ja siirrän pallon kanssakirjoittajilleni hetkeksi. Tunnelma on toiveikas. Tähänastisen perusteella minulle kävisi hyvin, että jatkossakin artikkeleihin voisi saada tällaista palautetta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *