Sunnuntai 5.11.2017: Kapkaupunki

Nyt olemme liikkeellä. Kotimaassa alkoi juuri lauantaina marraskuinen vesisade, kun tapasimme retkikunnan jäsenten kesken lentokentällä. Sain lopulta valikoitua tavarani pieneen käsimatkatavaroissa kulkevaan päiväreppuun. Tulevat viikot näyttävät, osuivatko valinnat oikeaan. Ainakin nyt matkatavarat tuntuvat koostuvan pääasiassa elektronisista laitteista ja niiden latureista.

Lensimme Frankfurtiin ja edelleen yölennolla Kapkaupunkiin. Jo ennen matkoja oli tiedossa, että jatkolentomme Etelä-Afrikasta Antarktikselle on siirtynyt sääolojen vuoksi. Laskeutuessa näimmekin meitä myöhemmin kuljettavan koneen kentällä, ilmeisesti odottamassa sään paranemista etelässä. Meillä on siis tiedossa vähän pidempi pysähdys Kapkaupungissa.

En ole ennen käynyt päiväntasaajan eteläpuolisessa Afrikassa. Maanosa on hyvin kaunis, ilmasto miellyttävä, ruoka herkullista ja asukkaat ystävällisiä. Lämpötila on ilmeisesti tosin tänään poikkeuksellisen alhainen, vain vähän reilu +20. Ei kuitenkaan tunnu katastrofilta odotella täällä hetki. Pidempää pysähdystä ajatellen täytyy silti kuitenkin ehkä varustautua uudestaan hankkimalla kevyemmät sandaalit ja uimapuku. Olinhan varautunut hellesäiden sijasta pikemminkin viimaan ja pakkaseen.

Kapkaupungin Pöytävuori pöytäliinoineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *