Ohjeita esiintyjille

Esiintyjien ilmoittautuminen

Toivomme myös kaikkien seminaarin esiintyjien ilmoittautuvan seminaarin ilmoittautumislomakkeella 29.2. mennessä (kts. Ilmoittautuminen).
Osallistuminen seminaarin ohjelmaan kumpanakin seminaaripäivinä on esiintyjille maksutonta. Esiintyjien ei siis tarvitse täyttää laskutusosoitetietoja ilmoittautumislomakkeelle.

Tilojen varustelu & verkkoyhteys

Metsätalon esitystiloissa on kaikissa perusvarusteina tietokone, verkkoyhteys ja dataprojektori. Mikäli haluat hyödyntää muita AV-laittaistoja (esim. äänentoistolaitteisto), varmista laitteiden saatavuus & toimivuus kyseessä olevaan saliin etukäteen esityslinjan puheenjohtajan kanssa.

Helsingin yliopiston langatonta verkkoa (HupNet) voivat Metsätalossa hyödyntää yliopiston ulkopuoliset osallistujat suoraan HAKA-kirjautumisen kautta (kirjautuminen oman organisaation käyttäjätunnuksilla). Varaamme erilliset tunnukset myös niille, joiden kotiorganisaatio ei kuulu HAKA-yhteistyöverkostoon.

Case-esitysten muoto

Case-esityksen suositeltava pituus on 25 min. (esitys/alustus) + 25 min. (keskustelua/yleisön aktivointia/yhteistyöskentelyä) eli yhteensä enintään 50 minuuttia. Jokaisen esityksen jälkeen pidetään vähintään 10 minuutin tauko, jolloin osallistujat voivat halutessaan vaihtaa salia.

Aikataulu huomioiden, esitykseen kannattaa valita yksi tai vain muutama kiinnostava sulautuvan opetuksen tai oppimisen näkökulman käsittelyyn ja keskusteluun, sillä aika ei välttämättä riitä koko laajan kurssiesimerkin esittelyyn monine taustatietoineen. Toivomme, että havainnollistat esitystäsi myös konkreettisin esimerkein & käyttäen myös vaihtoehtoisia esitystapoja pelkkien PowerPoint-kalvojen sijaan. Esitystiloissa on kaikilla esityskoneilla verkkoyhteys, joten esityksesi voi pohjautua myös pelkkään verkossa saatavilla olevaan aineistoon.

Esityslinjasi puheenjohtaja avustaa esitystilassa niin ajankäytön toteutumisessa kuin muissakin käytännön asioissa (esim. salitekniikan kanssa).

Mikäli sinulla on kysyttävää esitykseesi liittyen, ota yhteyttä oman linjasi puheenjohtajaan (A=Liisa Myyry, B=Taina Joutsenvirta, C=Margit Koivumaa ja D=Mari Jussila, sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@helsinki.fi).