Risto Uron blogi avattu

Tämä blogi on tarkoitettu helpottamaan opettajan ja opiskelijoiden välistä tiedon kulkua. Tiedotan kursseista, kurssimateriaaleista, tenteistä, aikataulumuutoksista ja muista opetukseen liittyvistä asioista. Saatan myös kommentoida opetukseen, tutkimukseen ja teologiaan yleisemmin liittyviä kysymyksiä. Tarjoan myös linkkejä kotisivuihin ja verkkojulkaisuihin, jotka voivat olla hyödyksi opiskelussa ja jotka valaisevat kiinnostuksen kohteitani. Toivon opiskelijoiden hyödyntävän blogin mahdollisuuksia kommentoimalla minun sekä opiskelijatovereitensa ajatuksia. Omalla nimelläänkään ei ole välttämätöntä esiintyä, jos pysyy asialinjalla. Blogin linja ja pelisäännöt hahmottuvat ajan myötä.

Risto Uro

3 vastausta artikkeliin “Risto Uron blogi avattu”

  1. Hei hyvä opettaja!Tässä palautetta opiskelijalta.Myötätuntoa! Vanhan kreikan opettaminen ei liene opettajalle mikään helpoin tehtävä: opiskelijan näkökulmasta oppiminen on vaikeaa ja motivaatiokin uhkaa kadota. Melkein sanoisin, että tehtävä on haasteellinen, luovaan ajatteluun tai ajatuksenlentoon tuskin on mahdollisuuksia.Kiitos, olen päässyt opinnoissa hyvää alkuun! Onneksi et ole enää toistanut sitä, että olet vuosien jälkeen aloittelija kreikan opettajana. Se olisi riittänyt, että se olisi tullut kertaalleen sanotuksi!! Homma on aivan hyvin hallinnassa. Lisäksi näyttää siltä, että laitoksella on tehty paljon töitä kreikan kurssin eteen, opettamista on todella mietitty, oppikirja on toimiva, Kamu erinomainen ja opettajien tiimi lienee myös hyvä. Tunnilla on ollut hyvä, myönteinen ja kannustava ilmapiiri. Kiitos siitä.Tiedoksi: ei liene uutinen, mutta opiskelijan ajankäytöstä taistelee kovin moni kiinostava asia. Rehellisesti sanoen, kreikan opinnot eivät tässä kisassa ole kovin vahvoilla. Syykin on yksinkertainen: äkkipäätä katsoen näyttää siltä, että juuri näissä opinnoissa tuotos-panos-suhde on aika vaatimaton. Siis sama ajankäyttö johonkin muuhun teologian osa-alueeseen näyttäisi tuottavan huomattavasti enemmän asiantuntemusta. Tämä on hidasta ja vaivalloista ja siksi joudun jatkuvasti kysymään motivaatiotani.Minulla ei ole hyvää vihjettä opiskelijan motivoimiseksi – mutta niinähn se on, että jos haluaa, niin oppi mitä tahansa ja tekee mitä hyvänsä, vaikka se olisi kuinka vaivalloista!Seuraava kysymykseni ei ole kritiikkiä, vaan aivan vilpitön kysymys. Jos tiedän, että minusta ei tule eksegetiikan tutkijaa – ja tiedän sen – niin onko kreikan osaaminen todella välttämätöntä? Tarvitseeko teologin osata lukea Ramatttua alkukielellä? Jos mahdollisena tulevana teologina vain luotan eksegetiikan tutkijoiden ammattitaitoon ja osaamiseen? Ja samalla tavalla toivon heiltä/teiltä oman tulevan erityisosaamiseni tunnustamista?Muistamisesta: Olet oikeassa, tällaiseen ulkoa opetteluun ei liene opiskelija tottunut. On vaikeaa painaa mieleensä jotain, joka ei liity mihinkään kokonaisuuteen. Mustamisen tutkijat varmaan ovat sitä mieltä, että muisti toimii jotenkin ’ketjuna’. Mieleeni tuli vanha ’aakkoslaulu’, jossa aakkoset opitaan kun ne lauletaan, siis äänne liittyy säveleen. Jos mitään merkitsemättömät artikkelit joku hyvä säveltäjä (muusikko/lastentarhanopettaja)!!! säveltäisi melodiaksi, jota ei voisi unohtaa??? Ei tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin, tämä oli vain idea! Vai pitäisköhön minun itse siirtää artikkelit johonkin tuttuun lauluun?Kamua olen katsonut, se näyttää erinomaiselta. Ihmettelen, eikö tällä teknologiaan panostavalla yliopistolla ole datatykkiä jokaisessa opetustilassa, ehkä siitä olisi hyötyä myös tehtävien yhteisessä tarkastamisessa?Ei varmaan missään ole sellaista kreikan sanakirjaa, että kun naputtelen kreikankielisen sanan koneelle, niin se tuottaa minulle sanan kaikki mahdolliset määrittelyt (suku, luku, sija…) , myös eri vaihtoehdot sekä vielä mahdolliset suomalaiset käännökset? Se huomattavasti helpottaisi urakkaani… Voisiko joku joskus tehdä sellaisen? Kun tämä kätevä ohjelma tulevaisuudessa olisi pienessä taskuun mahtuvassa kommunikaattorissa…Niin, olen sitä mieltä, että kreikan opinnoissa kaikki on järjestyksessä, jos opiskelija saa itsensä motivoitua. En tiedä, voiko sitä mitenkään ’opettta’. Periaatteessahan aikaa on siihen, mihin sitä haluaa käyttää. Voit tietysti joskus kertoa, miten paljon iloa on siitä, että osaa vanhaa kreikkaa ja jotain sen Attikan murretta!Vielä tähän saakka olen tehnyt tehtävät, mutta aikaa niihin menee. Saattaa olla, että olisi helpompi työ opetella ne lopputenttiin tulevat uuden testamentin tekstit ulkoa…Ystävällisesti tervehtienPäivi

  2. No mutta täähän on vallan rautaa – Kamun jälkeen parasta mitä verkossa voi tehdä kreikan opiskelussa! Onnea vaan ja työn iloa kollegan ryhmille!t. Jarmo Kiilunen

  3. Risto on tällä blogilla täysin asialinjalla. Hyvät opiskelijat, käykää ihmeessä aina silloin tällöin katsomassa, onko opetusmuutoksia tai mitä mies sanoo tenteistä tms. Tätä blogia seuraamalla moni väärinkäsitys voi selvitä, ennen kuin tuhoa ehtii tulla.Terveisin, entinen yo-lehtori Huttunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *