Aineseminaari varhaiskristillisistä rituaaleista

Esittelyteksti ensi lukuvuonna pidettävästä aineseminaarista on tallennettu kotisivulleni. Klikkaa oikealla palstalla olevaan linkkia ”Aineseminaari”.

Seminaarissa tarkastellaan varhaiskristillisyyden syntyä ja varhaisia vaiheita rituaalisesta näkökulmasta. Rituaalit on usein laiminlyöty varhaiskristillisyyden tutkimuksessa ja eksegetiikassa yleensäkin. Uskontojen tutkimuksessa rituaaliteorioilla on kuitenkin tärkeä sija. Myös teologin käytännön työssä rituaalit ovat usein keskeisiä.

Rituaalit ja jumalanpalvelus ovat muutenkin paljon esillä ensi vuonna. Suomalainen teologinen kirjallisuusseura pitää vuosittaisen symposiuminsa (11.-12.11.08) aiheesta ”Jumalanpalveluselämä muutoksessa”. http://pro.tsv.fi/stksj/symposium.html

Suomen eksegeettisen seuran järjestämän eksegeettisen päivän (helmikuussa 09) aiheena ovat rituaalit Raamatun maailmassa.

4 vastausta artikkeliin “Aineseminaari varhaiskristillisistä rituaaleista”

  1. Kiinnostavan kuuloinen aineseminaari. Myös se syntiä käsittelevä seminaari kuulosti kiehtovalta. Täytynee kuitenkin pyrkiä vastustamaan näitä kiusauksia ja omistautua gradulle. Hyvä tietää, että rituaali-teemaa on tarjolla eksegeettisessä päivässä, sinne varmasti ehdin, vaikken seminaariin ehtisikään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *