Voiko evoluutioteorioita hyödyntää eksegetiikassa?

Evoluutioteoriaan pohjautuvat selityksiä hyödynnetään biologisten tieteiden lisäksi myös ihmisen käyttäytymisen ja kulttuurin tutkimuksessa. Uskonto on tärkeä osa inhimillistä käyttäytymistä, ja siksi myös uskonnon tutkijat ovat alkaneet selittää uskontoa evoluutioteorioiden valossa. Raamatuntutkimus on aina ollut kiinnostunut siitä mitä uskontojen tutkimuksessa tapahtuu. Siksi on perusteltua esittää kysymys, voiko evoluutioteorioita jollain tavalla hyödyntää myös eksegetiikassa.

Eksegetiikan laitos ja Helsingin yliopiston tutkijakollegiumissa toimiva projekti ”Varhaisten juutalaisten ja kristillisten liikeiden selittäminen” -projekti järjestävät to 26.3. klo 16.00-18.00 seminaarin, jossa pohditaan evoluutioteorioiden soveltamismahdollisuuksia raamatuntutkimuksessa. Paikkana on Teologisen tiedekunnan tiedekuntasali (Aleksanterinkatu 7, 3 krs.). Puhujina ovat kollegiumitutkija Istvan Czachesz ja prof. (mvs) Risto Uro. Puheenjohtajana tilaisuudessa toimii akatemiatutkija Petri Luomanen. Tilaisuus on englanninkielinen. Linkki tarkempaan ohjelmaan löytyy eksegetiikan laitoksen sivuilta (linkki oikealla palstalla).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *