Suomalaisopiskelija menestyi kielitieteen kansainvälisissä nettiolympialaisissa 2023

Suomen Minea Tiitinen Ressun lukiosta saavutti seitsemännen sijan loistavalla suorituksellaan helmikuun alussa pidetyssä opiskelijoiden järjestämissä kielitieteen online-olympialaisissa (Onling). Onnea, Minea!

Tehtävät sisälsivät keinokieli avanin relatiivilauseita, yelen kielen sanaston päättelyä, wyandotin lauseiden selvittämistä hakukonetta käyttäen sekä azoyun-tlapanecinkielisen laskutoimituspulman. Tehtävät eivät edellyttäneet ennakkotietoja.

Kielitieteen online-olympialaisissa oli tänä vuonna kaksi sarjaa: toisen asteen opiskelijoille ja jo toiselta asteelta valmistuneille. Kilpailun erikoisuus ovat tavallisesti interaktiiviset ja multimedia-aineistoja hyödyntävät tehtävät, joita osallistuvat pääsivät ratkomaan tänäkin vuonna. Opiskelijoiden sarjaan osallistui yli 600 opiskelijaa eri puolilta maailmaa. Tehtävät, vastaukset ja lisätiedot löytyvät Onlingin nettisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *