Ryhmä 11 blogiviikon osa 2

Hei ja hyvää tiistaita teille kaikille! ? Toivottavasti teillä on ollut yhtä mieluinen päivän aloitus, kuin meilläkin. Päivämme lähti käyntiin minervan kahvikupposilla ja keskustelulla aiheesta vuorovaikutus.
Meitä on pysäyttänyt monet negtiiviset asiat, mitä tapahtuu varhaiskasvatusympäristössä. Olemme jotkut joutuneet itse lapsena negatiivisen vuorovaikutuksen kohteeksi tai kohdanneet tätä itse työelämässä. Olemme kuitenkin löytäneet näkökantaa positiivisesta vuorovaikutuksesta, jonka tehtävänä on edistää lasten välistä vuorovaikutusta. Koemme kaikki, että aikuisen tuki ja turva on tärkeää. Artikkelissamme on kyse integroidusta ryhmistä, mutta pidämme tärkeänä, että jokaisessa varhaiskasvatuksen yksiköissä otetaan huomioon positiivinen vuorovaikutus ja nähdään lapset positiivisessa valossa. Blogikirjoitusten kautta toivomme teidänkin saavan uutta näkemystä teidän tuleviin töihinne.
Kun saimme artikkelin, olimme ensin negatiivisella asenteella leikin kontrollia kohtaan. Kiinnitimme huomiota enemmänkin leikin vaikutukseen, kuin vuorovaikutukselliseen suhteeseen. Onnistuneen vuorovaikutuksen pohjana on aikuisen ja lapsen välinen luottamussuhde, sillä ilman luottamussuhdetta ei voi syntyä pintaa syvempää vuorovaikutussuhdetta. Alalla työskennelleet voivat pitää vuorovaikutusta itsestäänselvyytenä, mutta jokaisen tulisi kuitenki pysähtyä miettimään omaa tapaa kohdata lapset yksilöinä ja nähdä, kuinka suuri merkitys sillä on. Omien kokemustemme pohjalta pystyimme vahvistamaan tätä ilmiötä.
Aika on vierähtänyt ja joudummekin lopettelemaan tältä kertaa, mutta ei siinä kaikki. Keskustelu jatkukoon kommenttikentällä!
-Ryhmä 11, Aada, Nicole, Janika ja Elisa.

4 thoughts on “Ryhmä 11 blogiviikon osa 2

 1. Anna-Maria Zaharova

  Mielenkiintoinen aloitus! Olen itsekkin ehdottomasti sitä mieltä, että hyvä vuorovaikutus vahvistaa luottamusta lapsen ja aikuisen välillä ja auttaa ymmärtämään toista lähemmin. Lähtemällä mukaan lapsen leikkiin, pääsemme jollain tavalla sisään hänen kokemus- ja mielikuvitusmaailmaansa ja hetken ajan olemme kuin itsekin taas lapsia. Päiväkodissa työskentelykokemusteni perusteella voin kertoa, että huomasin kuinka tärkeätä lapsille oli jos niiden kanssa syventyi leikkiin ja innostui samalla tavalla kuin he. Vanhemmiltakin kuuli sitten, että kotona oltiin puhuttu uudesta leikistä, mitä oltiin leikitty aikuisen kanssa ja jota haluttiin myös leikkiä myöhemminkin yhä uudelleen. Tuntui siltä, että oli tehnyt jotain oikein ja blogitekstinne pohjaltakin nyt huomaa kuinka tärkeää leikki on vuorovaikutuksen kannalta.

  Odotan innolla lisää blogitekstejänne!

  Anna-Maria/ryhmä 9

  Vastaa
 2. Laura Kalliomäki

  Hei!
  Rento aloitus, jonka jälkeen hyvä ja napakka teksti. Luottamussuhde on vuorovaukutussuhteen pohjan a ja o, lapsen ja aikuisen välillä. Ilman tällaista suhdetta vuorovaikutus ei pääse pintaa syvemmälle. Olen myös itse saanut kokea ja huomata luottamussuhteiden tärkeyden arjessa(työssä) sekä saanut positiivista palautetta luottamuksellisten vuorovaikutustilanteiden onnistumisista esimerkiksi, vanhemmilta. Positiivinen palaute onnistuneesta työstä on aina palkitsevaa ja tärkeää. Varsinkin kuin kyseessä on näinkin tärkeä ja ajankohtainen asia, joka tulee hyvin esiin tekstistänne!

  -Ryhmä 14, Laura

  Vastaa
 3. Lotta

  Mukavan rento aloitus 🙂
  Olitte tekstissänne tehneet hyvän huomion siitä, että jokaisen tulisi pohtia kuinka kohtaa lapset yksilöinä eikä pitää vuorovaikutusta itsestäänselvyytenä. Kun kohtaa lapsen yksilönä, kasvattaa se luottamussuhdetta ja lapsi kokee itsensä arvokaaksi juuri sellaisena kuin on. Juuri tälläiset huomiot herättävät ajattelemaan, millä tavoin kukin voi kehittyä vuorovaikutustilanteissa.

  -Ryhmä 1/ Lotta

  Vastaa
 4. Samuli

  Moikka!:)

  Teidän teksti sai kyllä paljon ajattelemaan juuri sitä miten tärkeää on kohdata lapsi yksilönä vuorovaikutustilanteessa vaikka oltaisiin ryhmässä. Itselläni on töistä omakohtainen kokemus siitä, että mitä hyvää saa aikaan, kun saa luotua luottamuksen lapseen. Siinä hetkessä tuli semmoinen fiilis, että lapsi tunsi itsensä arvokkaaksi ja mikä onkaan sen hienompaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *