Sahoja, lapioita, ruuvimeisseleitä

Kevät etenee kohisten ja taimet kasvavat silmissä! On aika aloittaa viljelylaatikoiden rakentaminen Viikissä.

Kampusviljelijät rakentavat siis itse 35 viljelylaatikkoa Viikin Biokeskus3 viereiselle nurmikentälle. Materiaalina käytetään Kukkatalo Pirilän ja Kannelmäen Prisman kuormalavoja. Koska työ vie kaksi viikonloppua, aloitetaan hommat jo 17.-18.5. esitalkoilla irroittelemalla lautoja lavoista ja tekemällä muita alustavia rakennustöitä.

Päätalkoissa 24.-25.5. pyritään rakentamaan laatikot valmiiksi, suojataan ulkopinnat tervalla ja mahdollisesti polttosuojataan sisustat niin että laareista tulee kestävämpiä kosteutta ja hometta vastaan. Lopuksi laatikot täytetään mullalla.

Talkoot eli talkootyö (venäjän sanasta толо́ка, toloka) on perinteinen naapuriavun muoto, johon liittyy vahva yhteisöllisyyden tunne.* Viljelylaatikkotalkoissa siis rehkitään, tutustutaan ja tietysti syödään yhdessä. Ottakaa omia työkaluja mukaan, erityisesti tullaan tarvitsemaan sahoja, lapioita, ruuvimeiseleitä, vasaroita ja sorkkarautoja.

Toivomme että kaikki viljelijät osallistuisivat kaikkiin talkoopäiviin, koska kyse on yhteisestä projektista. Keskustalaiset ovat myös hyvin tervetulleita Viikkiin! Ne kampusviljelijät, jotka eivät pääse päätalkoisiin voivat korvata poissaolon esitalkoissa.

Talkooilmoittautumiset marianne.saviaho(at)helsinki.fi. Kerro minä päivinä pystyt osallistumaan ja mitä työkaluja tuot. Ilmoita samalla mahdollisista ruoka-allergioista.

Hommia tullaan tekemään niin paljon kuin ehditään. Jos kaikkia laatikoita ei saada valmiiksi talkoissa, niin jatketaan viikolla iltaisin.

Aiheesta tullaan lähettämään tarkempi sähköposti ensi viikolla.

* Wikipedia: Pukkila, Hanna: Tehdään yhdessä: opas onnistuneisiin talkoisiin, s. 9. Helsinki: Helmi Kustannus, 2007. ISBN 978-951-556-123-7.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *