Tutkijatapaaminen – Monimuotoisuus lastenkirjallisuudessa

Tapasimme nimikkotutkijamme, Jaana Pesosen. Olimme pohtineet kysymyksiä etukäteen, joiden avulla lähdimme avaamaan keskustelua. Puhuimme monikulttuurisuudesta ja monimuotoisuudesta ja siitä mitä se pitää sisällään. Kritisoimme että kirjat olisivat voineet olla rohkeampia, mutta emme olleet ottaneet huomioon kustantajan näkökulmaa, eli sitä että asioiden liian rohkea esittäminen voi vaikuttaa kirjojen myyntiin. Kirjailijat eivät myöskään halunneet valistaa ja tuoda erilaisuutta korostetusti esille. Asiat haluttiin esittää normaalina osana jokapäiväistä elämää, mutta tutkijamme esitti, että ihmiset, joita asiat koskettavat, pitävät erilaisuuden esilletuomista tärkeänä kokoluokasta riippumatta. Lopuksi vielä tiedustelimme muuta oheiskirjallisuutta, mistä olisi hyötyä tutkijatenttiä varten.

Satuilijat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *