Tammikuu 2018

TIEDELUOKKA SOLU

Niemen kampukselle valmistunut Tiedeluokka SOLU on monipuolinen oppimisympäristö, jota hyödynnetään monenlaiseen LUMA-toimintaan, kuten tiedekerhojen, -klubien ja koulutusten pitämiseen. Kouluille ja oppilaitoksille SOLU toimii vierailulaboratoriona, jonne on mahdollista varata ohjattuja vierailukäyntejä. Opintokäynnin tavoitteena on tukea oppilaan ymmärrystä ja lisätä kiinnostusta LUMA-aineita ja niiden opiskelua kohtaan itse tekemisen kautta. Pyrkimyksenä on innostaa oppilaat ajattelemaan ja oivaltamaan itse.

 

Ohjattu vierailukäynti

Opettaja voi tulla Tiedeluokka SOLUun ryhmänsä kanssa tekemään ohjatusti kokeellisia töitä maantieteen, kemian, biologian tai koodaamisen ja robotiikan alalta. Ohjeet vierailun varaamiseen löytyvät Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen www-sivuilta (luma.fi/phluma_Tiedeluokka SOLU). Valittavissa olevat työt, joista opettaja voi valita ryhmälleen sopivan, on jaoteltu oppiaineittain ja ne löytyvät kohdasta Tiedeluokan sisältökokonaisuudet. Töiden yhteydessä on mainittu, paljonko työn tekemiselle pitää varata aikaa, mille ikäryhmälle ne soveltuvat ja mikä on suurin mahdollinen ryhmäkoko.

Linkki SOLUn varauskalenteriin lisätään Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen nettisivuille perjantain 12.1.2018 aikana. Kalenterissa näkyvät oppiaineittain värikoodattuna päiväkohtaisesti tarjolla olevat, varattavissa olevat vierailuajat, alla esimerkki:

Kun kokonaisuus ja sopiva aika ovat löytyneet, varaus tehdään lähettämällä sähköpostia phluma(a)helsinki.fi. Tarkemmat ohjeet tarvittavista tiedoista nettisivuiltamme.

 

LUMA TIEDEKERHO JATKUU 9.1.

Suosittu, alakouluikäisille suunnattu LUMA Tiedekerho jatkuu tiistaisin klo 17–18 Tiedeluokka SOLUssa Niemen kampuksella. Maksuttomaan kerhoon ei ole ennakkoilmoittautumista, joka kerhokerralla ensimmäiset 15 lasta mahtuvat mukaan.

Aika                                   Tiistaisin klo 17 -18 (katso päivämäärät kerhon ohjelmasta)

Paikka                                Tiedeluokka SOLU Niemen yliopistokampuksella, Niemenkatu 73 Lahti.

Tulo-ohje                           Käynti tiedeluokkatiloihin Tiedepuiston B-siipeen sisäänkäynti B1 kautta, sisäänajo Laatikkotehtaankadun puolelta.

 

Kerhon ohjelma

9.1.      Aineiden väliset reaktiot I

16.1.    Aineiden tiheyserot

23.1.    Hapot ja emäkset

30.1.    Palaminen ja paloturvallisuus

6.2.      Ilma

13.2.    Aineiden väliset reaktiot II

20.2.    Lämpö

6.3.      Olomuodot ja olomuotojen muutokset

20.3. ja 27.3. Mikrobiologia

 

PÄIJÄT-HÄMEEN LUMA-KESKUS TWITTERISSÄ, INSTAGRAMISSA JA FACEBOOKISSA !

Seuraa meitä ja kuule ensimmäisenä uusimmat LUMA-kuulumiset maakunnan alueelta:

Twitterissä PH LUMA –keskus (@PHLUMAkeskus) ja Instagramissa phlumakeskus. LUMA-uutisia näet myös tykkäämällä Lahden Yliopistokampuksen Facebook-sivusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *