Vääksyn tiedeleiri: Toinen leiripäivä

4.6

 

Aloitettiin päivä ulkoilulla läheisessä metsässä. Metsään oli piilotettu eri värisiä langanpätkiä ja leiriläisten oli tehtävänä etsiä. Tarkkasilmäiset leiriläiset löysivät hyvin langanpätkiä. Seuraavaksi oli vuorossa tornin rakentaminen luonnosta saatavista materiaaleista. Kaikki neljä ryhmää rakensi korkeita torneja ja kilpailua oli havaittavissa. “Tehtävässä opimme yhteistyötaitoja” – Miro Pasanen. Tehtävän voitti ryhmä jäsenillä; Olli Hovatov, Tatu Kaijomaa ja Oliver Jussila.

 

Ennen sisälle tuloa oli tehtävänä tunnistaa puita silmät sidottuina, mutta edes sekään ei aiheuttanut leiriläisille vaikeuksia. Ulkoa otettiin mukaan myös erilaisia pieniä luonnonantimia, kuten lehtiä, käpyjä ja kiviä, joita leiriläiset tutkivat lähemmin mikroskoopeilla ja suurennuslaseilla. Monet löysivät ulkoa ottamistaan lehdistään pieniä hyönteisiä, kuten matoja ja hämähäkkejä.

 

Ruokailun jälkeen oli aika tehdä pieni kemian työ, jossa muovirasiaan laitettiin vettä ja sinne teepuruja. Sormen päähän laitettiin pieni määrä astianpesuainetta ja kastettiin sormi astiaan. Tuloksena oli teepurujen etääntyminen sormesta, jossa oli astianpesuainetta. Päätelmänä oli, että astianpesuaine syrjäyttää likaa ja tästä johtuen purut etääntyivät.

 

Parasta päivässä oli aamulla metsässä tornin rakentaminen, ja Miron mielestä vielä iltapäivällä eväiden syöminen ulkona.

 

Leiripäivästä jäi “Kivat ja hauskat fiilikset”.

 

  • Vastaajina Minttu Hovatov, Henrik Lankisch, Miro Pasanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *