LUMA-keskuksen ja Hämeen kesäyliopiston tiedekesäleiri Hämeenlinnassa 10.–14.6.2019 : Viides päivä

14.6.2019

 

Tästä päivästä kertovat ohjaajat Melissa ja Satu. Aloitimme päivän tutun aamupiirin jälkeen muutamalla aistienhämäystempulla. Tämän jälkeen tutustuimme koordinaatiston perusteisiin ja harjoittelimme tämän käyttöä laivanupotuksen kautta. Laivanupotus sujui hyvin ja kaikki taisivatkin siitä tykätä! Vanhat hittipelit siis pitävät kutinsa edelleen.

Sampo ja Niilo laivanupotuspuuhissa

 

Alkuviikosta olimme tutustuneet itseemme ja hyviin puoliimme kirjoittamalla paperitähtiin hyviä asioita itsestämme. Tänään oli vuorossa muiden tähtiin kirjoittaminen: leiriläiset kiertelivät ympäri huonetta ja rustailivat hyviä asioita tähtien omistajista. Kaikille tuli tästä hyvä mieli. 🙂

 

Ruokailuun kävelimme Kaurialan keskuskeittiölle jo tottunein askelin. Sadetta ei ollut, vaikka sitä olimme hieman pelänneetkin. Sadeviittoja näkyi silti mukana… Niilollakin jotenkin kummasti hauislihas kasvoi maukkaan ruoan ansiosta!

Halusimme antaa lapsille myös konkreettisen muiston leiristä, joten aloimme koristella omia tiedeleirikangaskassejamme. Toiselle puolelle tuputettiin kangasvärillä “Tiedekesä 2019”, muutoin leiriläiset saivat vapaat kädet kassin koristeluun. Niistä tuli superhienoja!

Iltapäivällä oli vuorossa erilaisia pulmatehtäviä, joita suoritettiin kiertävissä työpisteissä. Jokaisessa pisteessä viihdyttiin 10 minuuttia. Aihepiireinä oli esim. anagrammeja, arvoituksia, sudokuja, numeropalapelejä, esterataa ja salakoodien purkamista.

Päivän päätteeksi meillä oli tuttuun tapaan loppupiiri ja leikimme hitiksi noussutta rikkinäistä puhelinta. Leiriläisiä muistettiin pienesti ja kesän kunniaksi syötiin jäätelötkin!

 

Kiitos kaikille leiristä!        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *