Pohdintaa ja suunnittelua

Blogikirjoitus vko 37 

  

Aloitimme ryhmämme kanssa työstämään tutkijan väitettä ”Myötätunto on varhaiskasvatuksen ytimessä. Kuitenkin keinot sen edistämiseksi ovat usein ongelmallisia” Lähdimme käsittelemään väitettä, koska mielestämme myötätunto on tärkeä sekä mielenkiintoinen osa varhaiskasvatusta. 

Käsittelimme ryhmän kanssa käsitettä myötätunto ja sen tarkoitusta. Myötätunnolla tarkoitetaan toisen huomioon ottamista, tekoja sekä empatian tunnetta, joka herää toista kohtaan kärsimyksen hetkellä. Pohdimme myös, miksi keinot myötätuntoa kohtaan ovat tutkijan väitteen mukaan ongelmallisia.  

Ensimmäisen ryhmäkerran aikana saimme luotua tutkimuksellemme suunnitelman sekä jaettua jokaiselle omat tehtävät. Jaoimme ryhmän kesken tutkimuksen osa-alueisiin liittyviä tehtäviä ja kävimme läpi jokaisen tehtävän sisällön. Suunnitelmamme mukaan aiomme toteuttaa tutkimuksen havainnoimalla sekä kyselytutkimuksen avulla. Selvitämme esimerkiksi, vastaako tutkijan väite kentän kokemuksia? 

Kaiken kaikkiaan pääsimme hyvään alkuun ryhmämme kanssa tutkimuksen suunnittelussa.  

 

Ryhmä 9: Tiia, Anna-Maria, Emma, Ella, Suvi, Kaisa, Milla, Sara, Liina, Salla

3 thoughts on “Pohdintaa ja suunnittelua

 1. Erja-Liisa H Hämäläinen

  Tosiaan – varhaiskasvatuksen ydinkysymysten äärellä ollaan. Ryhmässämme myös keskustelimme pitkään käsitteiden määrittämisestä päästäksemme tutkijan väitteen takana oleviin ajatuksiin tutkimuskysymyksiin kiinni. Makustelimme otsikkoa ja tunsimme samansuuntaisesti, että otsikossa oleva sana ”rajoittaa” kalskahti negatiiviselta – samoin kuin mietitte kysymyksenasettelua tutkijan väitteessä sanaa ”ongelmallisia”… olisiko positiivisella ja tavoitteisella näkökulmalla sama asia kuin ”haasteellisia” vai tarkoittaako ongelmallinen samaa kuin ongelma? Mietimme onko rajoittaminen sama kuin ohjaaminen ja pysähdyimme todella käsitteiden määrittämisen välttämättömyyteen suhteessa tutkimussuunnitelman tekoon. Havainnointi ja kyselytutkimus kuulostavat hyviltä vaihtoehdolta lähestyä aihettanne etsiessä vastausta siihen, että vastaako tutkijan väite kentän kokemuksia.
  Erja-Liisa/Ryhmä 11

  Vastaa
 2. Suvi Taipale

  Vau mikä aloitus teidän ryhmällä! Aiheenne on kertakaikkiaan hyvin mielenkiintoinen ja herättää varmasti paljon keskustelua. Jäämme innolla odottamaan lisätietoa tutkimuskysymyksistänne ja etenkin niihin löytämiänne vastauksia. Selkeä työnjako, sopivat kokonaisuudet ja mielenkiinto aihetta kohtaan varmasti kantavat teitä ryhmänä pitkälle. 🙂

  Ilona ja Suvi / Ilmiöoppijat

  Vastaa
 3. Laura

  Hei!

  Olette valinneet tärkeän aiheen tutkittavaksi. Odotan millaisia taustatutkimuksia ja teorioita löydätte käsitteeseenne liittyen ja samalla sitä, kuinka tuotte asiat esiin lopullisessa esityksessänne.
  Tätä tekstiä lukiessa tulee rauhallinen olo, tunnutte tietävän mitä teette ja olette päässeet hyvin alkuun. Aiheeseen liittymättömästi aloin miettimään ryhmäjakoja ja sitä menetelmää, kuinka tässä kurssissa ryhmät on jaettu. Ainakin omassa ryhmässämme tuntuu olevan kovin samanhenkisiä ihmisiä ja juurikin tästä ”harmonisesta” olosta mikä tekstistänne välittyy, tulee mieleen, oletteko myös kokeneet samanlaista fiilistä, eli että ryhmään on valikoitunut samankaltaisia ihmisiä, joiden kanssa saattaa sen vuoksi olla helpompaa työskennellä 🙂
  Terkuin (Ehkä vähän sivuraiteille tässäkin ajautuen) Laura/Sivuraiteilla

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *