Tavallaan ylipainoiset

Ylipaino kuriin!

11.9.2019 

Lähitapaamisessa meille kerrottiin, että luennon tauon jälkeen valitsisimme aiheet tehtävää varten. Luennoitsijat olivat laittaneet lööppejä ympäri Minerva-torin seiniä. Meillä oli 7,5 minuuttia aikaa käydä lukemassa kaikki lööpit läpi, ja päättää minkä haluaisimme valita omaksi aiheeksi. Ajan käydessä loppuun opiskelijat olivat hakeutuneet haluamiensa lööppien eteen, ja osa joutuneet tyytymään niihn missä tilaa oli. Odotimme lähtölaukausta, jolloin voisimme laittaa nimemme varauslistoihin. Jännitys tiivistyi odotuksen edetessä ja ajan käydessä vähiin. Ehtisimmekö kirjoittaa nimemme listaan, kun lööppiin oli muitakin halukkaita ja jonoa tuvan täydeltä?

Erittäin vapaamielisen, ja kummallisesti ei-digitalisoidun, valintatilanteen jälkeen valitsimme aiheeksi lööpin “Ylipaino kuriin! Huomio lasten sydän ja hengityselinten kuntoon!”. Nyt meidän olisi tarkoitus pohtia aihetta ja sen merkitystä kasvatuksen näkökulmasta. 

Mielestämme saimme hyvät ryhmä toverit ja ideoita lenteli heti alusta alkaen, ehkä jopa liikaakin. Jouduimme jo alkuun pohtimaan, miten rajaisimme tutkimuskysymysten aihealuetta. Pääsimme upeasti alkuun sekä yhteisymmärrykseen ja odotamme ryhmätyön etenemistä innolla.

Ryhmä 1/ Julia, Laura, Elisa, Johannes, Milena, Lotta, Anna, Nea, Maria & Emilia

4 thoughts on “Tavallaan ylipainoiset

 1. Erja-Liisa H Hämäläinen

  Samansuuntaisissa tunnelmissa meidän ryhmässä ollaan. Alustuksen hyvillä eväillä, uusien yhteistyötuttavuuksien kanssa aihealueen tutkimuskysymysten rajaamisen kautta ryhmätyötä jatketaan.
  Ja myös odotetaan innolla pohdintoja kasvauksen näkökulmasta ammatilliseen kasvuun ja evääksi tielle kohti tutkivaa työtapaa. Odotan kuulevani minkä tutkimustavan löydätte/valitsette tähän herkkään, tunteita herättävään ja tärkeään tämän päivän ajankohtaiseen aiheeseen. Iloista yhdessä oppimista ja tekemistä myös jatkossa ryhmällenne!
  Erja-Liisa/Ryhmä 11

  Vastaa
  1. Ryhmä 1

   Moi Erja-Liisa!

   Aihe tosiaan on enemmän lääketieteellinen, mutta koulumaailman ja lapsuuden kautta liittyy kasvatustieteisiin! Tutkimuksesta havaittujen tulosten pohjalta opettajien on mahdollista ohjata toimintaansa lasten terveyttä edistäväksi! Tiedämme, että hyvin liikkuvien lasten sydän- ja hengityselimet ovat paremmassa kunnossa, joten tähän (Sari Slotten) tutkimukseen nojaten opettajat voivat kannustaa lapsia kohti terveellisempiä elämäntapoja. Meidän tutkimuksemme pyrkii vielä laajentamaan ja tarkentamaan Slotten tekemää tutkimusta aiheesta, jolloin opettajat voisivat huomioida myös ruokavalion vaikutukset.

   Kaikkia ei kuitenkaan liikunta itsessään kiinnosta, joten olisi hyvä jos opettaja toiminnallaan keksisi kannustavia tapoja löytää lapsille sopivia harrastuksia.

   Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa harrastaa kalliimpia lajeja, joten opettajan apu lähes ilmaistenkin harrastusten esiintuomisessa on tärkeä. Pääasia on, että lapset liikkuisivat jossain muodossa.

   Vastaa
 2. Ilona Seppi

  Aiheenne/lööppinne on tunteita nostattava ja mielenkiintoinen, herättää varmaan jokaisessa lukijassa jonkinlaisia ajatuksia. Hyvä, että teillä on jo paljon ideoita lähteä tutkimaan aihetta. Odotamme innolla mitä saatte aikaan!

  Suvi & Ilona/ilmiöoppijat

  Vastaa
 3. Ainu

  Heippa! Odotan todellakin innoissani miten lähdette tätä tutkimaan ja millaisia tunteita teidän ajatuksenne muissa kurssilaisissa herättää! Olisin halunnut jo nyt kuulla enemmän näistä ideoista joita teillä heräsi aiheesta 🙂

  Terkuin Ainu/Sivuraiteilla

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *