Langnetin uutiskirje, syyskuu 2021 / Langnet newsletter, September 2021

**English version below**

Hyvää alkanutta syksyä koko Langnet-yhteisölle, erityisesti niin uusille kuin jatkavillekin väitöskirjatutkijoille!

Tässä uutiskirjeessä:
1. Kiitos ja palaute kesäkoulusta
2. Tulevia tapahtumia: joulukoulu
3. Teemaryhmien seminaarit vuonna 2021
4. Tervetuloa Langnetiin!

1. Kiitos ja palaute kesäkoulusta. Langnetin kesäkoulu järjestettiin 24.–25.8. verkkotapahtumana. Kaksipäiväisen kesäkoulun teemana oli aineistot ja korpukset kielentutkimuksessa. Teemaan liittyvien luentojen lisäksi ohjelmaan sisältyi yhteisöllistä kirjoittamista, väitöskirjatutkijoiden palautekeskustelu sekä tekstiseminaari. Suurkiitos kaikille kesäkouluun osallistuneille, niin opettajille kuin kuuntelijoillekin! Zoomissa linjoilla oli parhaimmillaan n. 45 osallistujaa.

Palautetta kesäkoulusta voit jättää vielä vajaan viikon ajan eli 15.9. asti tällä lomakkeella: https://survey.abo.fi/lomakkeet/13774/lomake.html
Kaikki palaute on arvokasta tulevia tapahtumia suunnitellessa!

2. Tulevia tapahtumia: joulukoulu. Kesäkoulun jatkoksi Langnet järjestää viime vuoden tapaan joulukoulun. Joulukoulun teemana on kielentutkijoiden uranäkymät ja työelämätaidot. Mukaan mahtuu myös perinteisempää kielitieteellistä sisältöä. Tapahtuma järjestetään kahdessa osassa: perjantaina 3.12. ja perjantaina 10.12. Laitathan päivämäärät jo kalenteriisi! Ensimmäinen päivä järjestetään kokonaan etänä, jälkimmäinen puolestaan pyritään järjestämään hybridimallilla koronatilanteen salliessa. Teemaryhmät voivat järjestää omaa ohjelmaa joulukoulun yhteydessä.

3. Teemaryhmien seminaarit loppuvuonna 2021. Langnetin Kulttuurirahastolta vuonna 2018 saamaa apurahaa on vielä jonkin verran käytettävissä. Rahalla voidaan järjestää teemaryhmien aineisto- ja tekstiseminaareja, mikäli koronatilanne sallii fyysisten kokoontumisten järjestämisen. Toistaiseksi suosittelemme teemaryhmille etäseminaareja. Etäseminaareihin tukea ei valitettavasti voi hakea. Seuraamme tilannetta ja julkaisemme päivitetyt ohjeet rahan hakemiseen mahdollisimman pian. Toivomme, että koronatilanne helpottuu sen verran, että lähiseminaareja voidaan pian taas järjestää! Teemaryhmät voivat varautua järjestämään lähiseminaareja lyhyellä varoitusajalla loppuvuonna. Koordinaattori antaa tarvittaessa lisätietoja.

Teemaryhmien seminaarit ovat Langnetin ydintoimintaa, johon rohkaistaan mukaan kaikkia eri vaiheissa olevia kielentutkijoita. Etsi sinua kiinnostava ryhmä tästä, ja ole yhteydessä suoraan teemaryhmän vetäjiin. Uusille vapaaehtoisille vetäjillekin on tarvetta!

4. Tervetuloa Langnetiin! Oletko uusi väitöskirjatutkija tai kaipaatko muuten kertausta siitä, mikä Langnet on ja mitä se voi sinulle tarjota? Aloita tästä!

Muista myös Langnetin tapahtumakalenteri – kalenterista löydät tietoa tulevista kielitieteellisistä ja kielentutkimuksen alan tapahtumista ja voit selata menneitä tapahtumia. Tapahtumajärjestäjien kannattaa tarkistaa kalenteri mahdollisten päällekkäisyyksien varalta. Vinkkaa tapahtumasta tai ilmoita oman tapahtumasi tiedot koordinaattorille, niin ne lisätään kalenteriin.


**In English**

Langnet wishes an enjoyable autumn term to all members of the community, especially PhD candidates old and new!

Contents:
1. Thank you for the Summer School!
2. Upcoming events: Winter School
3. Organizing theme group seminars in 2021
4. Welcome to Langnet!

1. Thank you for the Summer School! Langnet Summer School took place online 24 & 25 August 2021. The thematic focus of the two-day School was on corpora and corpus methods. In addition to lectures on these themes, the programme included a session on social writing, PhD candidates’ feedback session, and a text seminar. Heartfelt thanks to all the Summer School participants! The number of attendants varied by session but the peak was around 45.

Feedback is much appreciated, the form is open until 15 September:
https://survey.abo.fi/lomakkeet/13774/lomake.html

2. Upcoming events: Winter School. Langnet will organize a Winter School in December, please save the dates! The thematic focus of the Winter School is on career questions and researcher skills for linguists. The event takes place on two consecutive Fridays: 3 December and 10 December. Covid situation permitting, we will organize the second day (10 December) in hybrid format, while the first day will be fully online. More information to follow soon!

3. Organizing theme group seminars in 2021. In 2018, Langnet received a grant from the Finnish Cultural Foundation for organizing a series of data and text seminars. The theme groups have been responsible with their budgets and there are still some funds left for additional seminars in 2021. We will closely monitor the Covid situation and guidelines, and will publish updated instructions for applying for the funds as soon as possible. In the meanwhile, we highly recommend online seminars. Unfortunately, the seminar funds cannot be used for online events. Groups should be prepared to organize on-site seminars at short notice if they wish to use the funds. Please contact the co-ordinator if you have any questions about organizing seminars.

The theme group seminars form the core of activities in Langnet and all researchers in the field of linguistics and language studies are encouraged to participate, regardless of their career stage. You can view the theme groups here, and contact the leaders of the group that interests you. Many of the groups are also in need of new leaders. Don’t be afraid to volunteer!

4. Welcome to Langnet! What is Langnet? Why should I join? Answers to these questions can be found in our info package for new PhD students.

A reminder for new and old Langnet members alike, do check out the calendar of events! The calendar gives a good overview of all kinds of language- and linguistics-related events in Finland. When organizing an event, it is a good idea to check the calendar for potential overlapping. Please send the details of your event to the co-ordinator who will then add them to the calendar.