Verkostoviesti/Toukokuu 2019

PÄIJÄT-HÄMEEN LUMA-KESKUKSEN KESÄLEIRIT

Päijät-Hämeen LUMA-keskus järjestää kesäkuussa 2019 kesäleirejä, joista osaan on vielä muutama paikka vapaana (tilanne 29.4.). Leireille otetaan 20 (Matematiikka ja koodaus –leirille 16) lasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Riittää, että lapsi täyttää vuoden 2019 aikana leirille vaadittavan vähimmäisiän.

AIKA            Kaikki leirit klo 9.30-15.

PAIKKA        Tiedeluokka SOLU, Niemenkatu 73, B-siipi, 15140 Lahti

TIEDETTÄ KESÄÄN! – pienten leiri 3.-7.6.2019 / 2 paikkaa vapaana

Poikkitieteellinen kesäleiri 7-9-vuotiaille lapsille. Sisältää lounaat. Leirimaksu 30€.

Ilmoittaudu https://www.lyyti.in/phluma10

 

TIEDETTÄ KESÄÄN! –isojen leiri 10.-14.6.2019 /leiri on täynnä

Poikkitieteellinen kesäleiri 10–13-vuotiaille lapsille. Sisältää lounaat. Leirimaksu 30€.

Ilmoittautuminen varasijalle https://www.lyyti.in/phluma11 

MATIKKA JA KOODAUS –leiri 17.-20.6.2019 / 1 paikka vapaana

Kesäleiri 10-12 vuotiaille lapsille. Matematiikkaan ja koodaukseen tutustutaan esimerkiksi erilaisten pelien ja robotiikan kautta. Sisältää lounaat. Leirihinta 25€.

Ilmoittaudu https://www.lyyti.in/phluma12

Katso myös Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen sivuilta luma.fi/phluma kohdasta Lapsille ja nuorille/leirit.

ELOKUUSSA: TUTKIMUKSIA VESIJÄRVESTÄ -LEIRI

Päijät-Hämeen LUMA-keskus järjestää Tutkimuksia Vesijärvestä –kesäleirin 7-9 vuotiaille alakoululaisille 6.-8. elokuuta Tiedeluokka SOLUssa, Niemen yliopistokampuksella Lahdessa. Leirillä pääsee tutustumaan Vesijärven pieneliöstöön ja ympäristön kasvillisuuteen vesiekologisten tutkimuksien kautta. Luvassa on tutkimustyöskentelyä, preparointia ja mikroskopointia.

Erilaisten tiedeluokassa suoritettavien kokeiden ohella vietämme myös aikaa loppukesäisessä luonnossa, pelaamme, musisoimme ja askartelemme päivän vesiteeman mukaisesti. Esittelemme leirin päätteeksi tekemiämme tutkimustöitä ja niiden tuloksia leiriläisten vanhemmille.

Leirille mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen on sitova ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Varasijoille jääneet kutsutaan mukaan mahdollisten peruutuspaikkojen ilmaantuessa. Leiri on päiväleiri (ei majoitusta) ja sisältää lounaat. Leirin hinta 20€.

Kenelle    7-9-vuotiaille

Paikka      Tiedeluokka SOLU Niemen yliopistokampuksella, Niemenkatu 73 B-siipi, 15140 Lahti

Aika         9:30-15:00, ti-to 6.-8.8.2019 TI-TO

Ilmoittaudu https://www.lyyti.in/phluma13

KESÄLEIRI HÄMEENLINNASSA    

Hämeen Kesäyliopisto järjestää yhdessä Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen kanssa kesäleirin 7-12-vuotiaille alakoululaisille Hämeenlinnassa 10.-14.6.2019. Hämeen Kesäyliopisto tiedottaa leiristä ja sille ilmoittautumisesta tarkemmin lähiaikoina.  https://hameenkesayliopisto.fi/

LUMA TIEDEKERHO

Tiedeluokka SOLUssa Niemen kampuksella torstaisin järjestettävä, alakouluikäisille suunnattu LUMA Tiedekerho kokoontuu kevätlukukaudella vielä kaksi kertaa. Maksuttomaan kerhoon PITÄÄ ILMOITTAUTUA jokaiselle kerhokerralle erikseen kerhokertaa edeltävänä perjantaina (Ilmoittautuminen aukeaa klo 12; http://luma.lahdenyliopistokampus.fi/tapahtumat-ii/). Mukaan mahtuu jokaisella kerralla 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta lasta. Kerho on maksuton.

Kenelle     Alakouluikäisille

Paikka      Tiedeluokka SOLU Niemen yliopistokampuksella, Niemenkatu 73 B-siipi, 15140 Lahti

Aika         torstaisin klo 17-18:00 aikavälillä 21.2-9.5.2019 (katso kerhopäivät ohjelmasta alla)

Ohjelma

2.5 Maaperätutkimus https://www.lyyti.fi/reg/LUMA_Tiedekerho_6866

9.5 Aineiden väliset reaktiot ll https://www.lyyti.fi/reg/LUMA_Tiedekerho_2010

TARJOLLA KULJETUSTUKEA TIEDELUOKKAVIERAILUIHIN

Tiedeluokkatoimintaa tukee kesäkuun 2019 loppuun saakka ESR-hanke LUMA Tiedeluokka – tukea nuorten koulutusvalintojen tekemiseen, jonka kohderyhmää ovat päijäthämäläiset yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat. Kohderyhmään kuuluvat oppilas- ja opiskelijaryhmät voivat tiedustella Päijät-Hämeen LUMA-keskukselta (phluma(a)helsinki.fi) kuljetustukea ryhmän matkustuskustannuksiin Tiedeluokka SOLUun. Hankkeen tavoitteena on mm tukea nuorten opiskeluvalintojen tekemistä erityisesti koulutuksen nivelvaiheissa (yläkoulu – toinen aste ja toinen aste – korkeakoulu) sekä edistää koulujen, oppilaitosten ja alueen yritysten yhteistyötä.

LUMATIKKA-KESÄKURSSIEN ILMOITTAUTUMINEN ALKANUT

Opettaja ja varhaiskasvattaja, eikö lukukauden aikana ole aikaa k ouluttautua? Haluatko kehittää osaamistasi ja valmistautua tulevaan lukuvuoteen kesäkuukausien aikana? Kesän LUMATIKKA-kurssien ilmoittautuminen on nyt auennut.

Verkkokoulutukset kesällä 2019

OSIO 1: Kaikille yhteinen osio

Kaikille yhteinen (3 op)

LUMATIKKA-koulutusten sarjan avaava, kaikkien asteiden opettajille ja kasvattajille yhteinen osio avautuu vapaassa aikataulussa suoritettavaksi verkkokurssiksi ma 3.6.2019. Kurssin voi aloittaa ja suorittaa haluamanaan ajankohtana hankkeen päättymiseen saakka (joulukuu 2019).

OSIO 2: Luokka-astekohtainen osio

Varhaiskasvatus ja esiopetus (6 op)

Yli 120 osallistujaa keväällä 2019 mukaan houkutellut varhaiskasvattajille ja esiopettajille suunnattu kurssi aukeaa suoritettavaksi verkkokurssina ma 3.6.2019. Kurssille voi ilmoittautua mukaan 30.6.2019 saakka. Kurssialusta sulkeutuu 4.8.2019 muokattavaksi syksyn koulutuskierrosta varten. Tänä aikana kurssia voi suorittaa omassa tahdissa edeten.

Lue lisää verkko- ja kontaktikoulutuksista ja ilmoittaudu mukaan:

https://lumatikka.luma.fi/2019/04/17/lumatikka-kesakurssien-ilmoittautuminen-alkanut/

VALTAKUNNALLISET LUMA PÄIVÄT 5.-7.6.2019 – ILMOITTAUDU MUKAAN!

Valtakunnalliset LUMA-päivät järjestetään Jyväskylässä 5.-7.6.2019 opetusalan nykyisille ja tuleville ammattilaisille varhaiskasvatuksesta yliopistoon sekä kaikille muille kiinnostuneille. Maksuttoman, monipuolisen ja osittain kansainvälisenkin tapahtuman ohjelman teema on ”työelämä ja tutkimus tutuksi”. Tarjolla on ajankohtaisia aiheita, uusinta tutkimustietoa, kiinnostavia keskusteluja, inspiroivia ideoita, parhaita käytänteitä, kahvia ja kohtaamisia. Osana ohjelmaa järjestetään kansallinen ja kansainvälinen StarT-gaala. Tapahtuman yhteydessä myös kansainvälinen LUMAT Symposium 2019. Ilmoittautuminen 26.5. mennessä.

https://www.luma.fi/paivat-2019/

PÄIJÄT-HÄMEEN LUMA-KESKUS TWITTERISSÄ, INSTAGRAMISSA JA FACEBOOKISSA !

Seuraa meitä ja kuule ensimmäisenä uusimmat LUMA-kuulumiset maakunnan alueelta:

Twitterissä PH LUMA –keskus (@PHLUMAkeskus) ja Instagramissa phlumakeskus. LUMA-uutisia näet myös tykkäämällä Lahden Yliopistokampuksen Facebook-sivusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *