Marraskuun 2023 verkostoviesti

NÄE METSÄ PUILTA 

 Helsingin yliopiston Tiedekulman ympäristösarjan luennot sopivat tunnilla näytettäväksi, oppilaiden itsenäisen opiskelun materiaaliksi tai opettajalle lisämateriaaliksi. 

 Luennot katsottavissa suorina lähetyksinä tai tallenteina 

 Tallenteet Youtubessa: Akkuja, mutta millä hinnalla (23.10), Mitä metsille pitäisi tehdä (25.10), Mistä virtaa tulevaisuudessa (30.11).  

 Tulevat lähetykset: 

Lisätietoa: https://www.helsinki.fi/fi/tiedekulma/ohjelma-ja-sisallot/tapahtumasarjat/ymparisto-nyt/ymparisto-nyt-2023 

 Mikä on LUMA-kehittämisyhteisö? 

 Yhteistyössä on voimaa! LUMA-kehittämisyhteisö on joukko opettamisen ammattilaisia, jotka yhdessä LUMA-keskusten asiantuntijoiden kanssa kehittävät LUMA-opetustaan (https://www.luma.fi/keskus/luma-kehittamisyhteiso/). Etäyhteyksin tapahtuva toiminta on monipuolista ja maantieteellisesti kattavaa: yhteisöön kuuluu yli 100 opettajaa varhaiskasvatuksesta lukioon, Helsingistä Utsjoelle ja pienistä kyläkouluista suurten kaupunkien yhtenäiskouluihin. 

 Toiminta jakautuu neljään teemaryhmään: i) Korkeakoulu-, tutkija- ja yritysyhteistyö, ii) Luonto oppimisympäristönä, iii) Teknologiakasvatus, ohjelmointi ja matematiikka, sekä iv) Yhteisöllisyyttä tukevat mallit ja projektioppiminen. Teemaryhmissä pureudutaan LUMA-aineisiin eri näkökulmista. ”On mielenkiintoista pohdiskella yhteisiä teemoja näin monipuolisen ammattilaisjoukon kesken. Porukassamme on monipuolista osaamista ja tietämystä, joita pääsemme jakamaan toisillemme”, kertoo Luonto oppimisympäristönä -teemaryhmän puheenjohtajana toimiva Veera Pukkila Päijät-Hämeen LUMA-keskuksesta. 

 Luonto oppimisympäristönä -teemaryhmä järjestää myös tietoiskuja, joissa jaetaan vinkkejä luonnossa ja luonnosta oppimiseen. Tietoiskuissa aiheina ovat olleet esimerkiksi kivien tutkiminen, lumitutkimukset ja luontohavaintojen kerääminen. Marraskuussa vuorossa on Hyytiälän metsäaseman tiedekasvatus. ”Osallistuin viime kesänä Hyytiälän metsäaseman tiedekasvattaja Reetta Matilaisen mainioon työpajaan UlosUtOut-tapahtumassa, ja pyysin häntä esittelemään Hyytiälän tarjoamaa tiedekasvatusta tietoiskussamme”, taustoittaa Veera Pukkila. Tietoiskut ovat avoimia kaikille opettajille. Tervetuloa kuulolle, aikataulun ja osallistumislinkin löydät alta! 

 Tietoisku opettajille: Hyytiälän metsäaseman tiedekasvatus ti 21.11. klo 14–15 

 Tule oppimaan puista ja hiilidioksidin sitomisesta! Hyytiälän metsäasemalla tehdään kansainvälistä huippututkimusta, mutta myös aktiivista tiedekasvatusta (https://www.helsinki.fi/fi/tutkimusasemat/hyytialan-metsaasema/tiedekasvatus). 

Lisätietoa: phluma(a)helsinki.fi

Tiedeluokka SOLU:n kevätlukukausi 

 Tiedeluokka SOLU tarjoaa keväällä 2024 vierailuja maaliskuun alusta toukokuun loppuun. Aikoja voi varata tammikuussa. Lisätietoja luvassa joulukuun verkostoviestissä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *