Tutkielman jättäminen tarkastukseen

Maisterintutkielma jätetään arvosteluun sähköiseen järjestelmään

Maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa on siirrytty sähköiseen tutkielmien tarkastusprosessiin (e-thesis). Opiskelija jättää tutkielmansa arvosteltavaksi sähköisenä pdf-muodossa e-thesis-järjestelmään, minkä jälkeen tutkielmaan ei voi enää tehdä muutoksia. Opiskelijan tulee sopia vastuuprofessorin kanssa työn jättämisestä tarkastukseen ennen e-thesikseen tallentamista .

Järjestelmässä tutkielma siirtyy tarkastettavaksi, arvioitavaksi sekä tekijän suostumuksella verkossa julkaistavaksi. Järjestelmä on osa yliopiston kirjaston opinnäytetöitä jo pidempään julkaissutta E-thesis-palvelua. Kaikki maisterintutkielmat tallentuvat automaattisesti kirjaston e-thesis tietokantaan. Tutkielman arvostelun jälkeen opiskelija päättää itse tuleeko se julkiseksi Heldassa, jolloin sitä pystyy lukemaan Internetin kautta. Muussa tapauksessa tutkielma on julkisesti luettavissa vain kirjastossa.

Tutkielma käy samalla Urkundissa

Syyslukukaudesta 2014 kaikki Helsingin yliopiston maisterintutkielmat tarkastetaan Urkund-plagiaatintunnistusjärjestelmässä. Tarkastukseen jätetty tutkielma ohjataan Urkundiin. Tekijänoikeuksien haltijana opiskelijalla on oikeus päättää dokumenttinsa käytöstä vertailulähteenä Urkundissa. Ohjeet dokumentin käytön sallimiseen tulevat sähköpostissa sen jälkeen, kun opiskelija on lähettänyt tiedoston järjestelmään.

Opiskelija tallentaa tutkielman e-thesikseen

Opiskelija koostaa tutkielmastaan pdf-version erillisen koostamisohjeen (englanniksi) mukaan. Tutustu ohjeeseen ennen kuin aloitat tutkielman koostamisen. Kun sinulla on käytössäsi ohjeen mukainen pdf-tiedosto, voit siirtyä tallentamaan tutkielman e-thesikseen .

Huom. Jos haluat tallentaa jo hyväksytyn gradusi E-thesikseen, ole hyvä ja täytä E-thesiksen oma gradulomake ja toimita allekirjoitettu julkaisusopimus Helsingin yliopiston pääkirjastoon.

e-thesis
Urkund- älä kopsaa sivusto