SANDRICH- kokonaisuus

SANDRICH- kokonaisuus on lisätyn todellisuuden hiekkalaatikko, johon kuuluu opetusmateriaaleja ja työohjeita. SANDRICH- yksikkö on lainattava versio Tiedeluokka SOLUn omasta Sandbox-yksiköstä. Sandbox rakentuu hiekkalaatikosta ja AR-tekniikasta. Augmented Reality (AR) tarkoittaa digitaalisia ratkaisuja joilla hiekkalaatikkoon lisätään graafisia ja keinotekoisia elementtejä. Sandbox visualisoi topografiaa eli maan pinnanmuotoja korkeuskäyrien ja värien avulla.

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksella on Tiedeluokka SOLUssa oma Sandbox. Kaikenikäiset oppijat innostuvat Sandboxista, koska siinä pääsee itse kokeilemaan ja tekemään.

SANDRICHin tarkoituksena on edistetään opetushenkilöstön osaamista, halukkuutta ja mahdollisuuksia käyttää uudenlaista opetusvälineistöä ja -metodiikkaa, sekä herättää oppilaiden uteliaisuutta ja kiinnostusta luonnontieteitä ja lisättyä todellisuutta kohtaan.

Arjessa lapsilla ja nuorilla on käytössään kaksiulotteiset kartat. Sandboxin kolmiulotteisen maailman avulla kaksiulotteisen kartan ymmärttäminen ja lukeminen voivat helpottua. Laitteen käyttäjät voivat verrata kolmiulotteista pinnanmuotoa karttaan ja oivaltaa, mitä korkeuskäyrät ja topografisen kartan värit kuvaavat.

Topografisten muotojen lisäksi Sandboxilla voidaan mallintaa veden liikettä maastossa. Käyttäjä voi luoda virtuaalista sadetta käsillä. Vesi virtaa hiekan pinnanmuotojen mukaisesti, aivan kuten luonnossakin. Lopulta vesi imeytyy maaperään. Kaikki tämä tapahtuu tietysti kuvitteellisesti.

SANDRICH- konsepti sisältää työohjeita, sekä videomateriaalia, joka opastaa ja innostaa Sandboxin käyttöön. Liikuteltava Sandbox on lainattavissa Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen toiminta-alueen oppilaitoksille yhden lukukauden ajaksi.

Ota yhteyttä phluma(a)helsinki.fi, jos haluat huikean hienon kokonaisuuden koulullesi lainaan.