Langnetin uutiskirje syyskuussa 2017 / The Langnet Newsletter September 2017

For a brief summary in English, please scroll down. 

Hyvät kielentutkijat!

Syksyn monet toiminnot ovat käynnistymässä. Tästä uutiskirjeestä löydät tuoreimmat Langnetin kuulumiset.

Koulutustapahtumia:

  • PoDoCo-ohjelman esittelyssä 19.9. Helsingissä keskustellaan siitä, millaista lisäarvoa kieliaineiden tohtori voi tarjota yrityksille ja miten omaa osaamista voisi tarkastella yritysnäkökulmasta. Lisätietoja tästä.
  • Langnetin väitöskirjatutkijoille räätälöity tiedejulkaisemisen ja -kirjoittamisen koulutuspäivä pidetään Helsingissä 12.10. Virittäjän aktiivisuuden ja Suomen tiedekustantajien liiton rahoituksen ansiosta tapahtumaan voi hakea myös matka-apurahaa! Lisätietoa tästä. Tilaisuuden striimausmahdollisuutta selvitetään.

Langnetin tapahtumakalenteriin kerätään tuttuun tapaan Suomessa järjestettäviä kielentutkijoita kiinnostavia tapahtumatietoja. Tutustu tapahtumiin tässä ja kerro puuttuvista tiedoista koordinaattorille.

Tutkijaseminaarisivulle kootaan taas uutta tietoa tutkijaseminaaritapaamisista. Sivun tavoite on auttaa eri yliopistoissa ja eri oppiaineissa työtään tekeviä väitöskirjatutkijoita löytämään toisensa. Seminaarin vetäjä, kerrohan tiedot koordinaattorille! Tietoja tulevista ja menneistä seminaareista löydät tästä.

Tohtorikoulutus siirtyi Vaasasta Jyväskylään. Kieliaineiden tohtorikoulutus Vaasan yliopistossa päättyi 1.8.2017. Vaikka Vaasan yliopiston edustus Langnetin johtoryhmässä päättyy ja nimi poistuu Langnet-verkoston virallisista yhteyksistä, Vaasan yliopistoon jatkossakin affilioituvat kielentutkijat ovat edelleen kiinteä osa Langnetia. Johtoryhmä käsitteli asiaa elokuun kokouksessaan, pöytäkirja löytyy tästä.

Oletko uusi Langnetissa? Tai haluatko muuten vain virkistää muistiasi? Tästä löydät lyhyen tietoiskun siitä, mitä kaikkea Langnet tarjoaa. Langnetin aikaisempia uutiskirjeitä löydät täältä. Tervetuloa mukaan niin vanhoille kuin uusillekin langnetlaisille!

***

Summary in English: 

  • There are a couple of interesting events tailored especially for the Langnet PhD students. The PoDoCo meeting September 19 will discuss career opportunities in companies (both Finnish and English can be used), further info can be found here. The training day on scientific publishing will introduce publications in the field of linguistics and language studies in Finland (Unfortunately only in Finnish). Small travel money is available for the latter event, further info here.
  • More events can be found (and added!) in the Langnet event calendar here.
  • Info regarding current research seminars will again be collected here. If you’re running a research seminar, please send the details to the coordinator.
  • PhD training in languages studies has ended in the University of Vaasa and carried over to Jyväskylä. Even though Vaasa is not currently an official member in the Langnet network, all PhD students and colleagues affiliated with Vaasa will still stay part of Langnet, and they are warmly welcome to participate as earlier.
  • Are you new in Langnet? Please check the small info letter here – and feel free to participate in all activities! The Langnet Newsletters Archive can be found here.