Tutkimusmatkoja katsomusten maailmaan – materiaalia varhaiskasvatuksen katsomuskasvatukseen

Tutkimusmatkoja katsomusten maailmaan – Materiaalia varhaiskasvatuksen katsomuskasvatukseen.

Laura Hytti, Silja Lamminmäki-Vartia, Saila Poulter (toim.)

Helsingin yliopisto 2021.

Tallennuspaikka ja avoin saatavuus:
Avointen oppimateriaalien kirjasto AOE

Avoin saatavuus myös Heldasta

Materiaalia voi tilata painettuna omakustannehintaan Omniprint painotalosta. Hinnat määrittyvät painotalon oman hinnaston mukaan riippuen siitä, kuinka monta kappaletta materiaalia tilaa.
Tiedustelut: Omniprint
myynti@omniprint.fi
P. 041 535 3433
OMNIPRINT.FI

Tutkimusmatkoja katsomusten maailmaan: Materiaalia varhaiskasvatuksen katsomuskasvatukseen on tuotettu Helsingin yliopiston Monikatsomukselliset oppimisen tilat varhaiskasvatuksessa –hankkeessa. Hankkeen rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM/44/592/2018)

Materiaali koostuu Helsingin yliopiston varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijoiden laatimista työskentelysuunnitelmista Eettisen kasvatuksen ja katsomuskasvatuksen pedagogiikka -kurssilla vuonna 2020. Materiaaliin on lisäksi valittu mukaan vuonna 2019 samalla kurssilla laadittuja suunnitelmia. Suunnitelmat on muokattu ja toimitettu tässä teoksessa ilmestyvään muotoon.

Materiaaliin on valittu työskentelysuunnitelmia, joiden avulla katsomusten moninaisuutta ja erilaisia näkökulmia voidaan ilmentää lapsiryhmässä. Mukaan on liitetty myös saamelaisuutta ja romanikulttuuria käsittelevät työskentelyt, jolla on haluttu huomioida kahden kulttuurivähemmistön merkitys moninaiselle suomalaiselle kulttuuriperinnölle; kulttuurit, kielet ja katsomukset ovat usein yhteen kietoutuneita. Lisäksi työskentelyissä on kiinnitetty huomiota uskonnottomuuteen yhtenä katsomuksena uskonnollisten katsomusten rinnalla.

Teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.  CC BY-SA 4.0

Kustantaja: Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta

ISBN 978-951-51-7755-1