Efter flera års paus återupptogs kontakten och samarbetet mellan SvNK och Biologica! SvnK bjöd in Biologica på en sitz på Klubben där nya och gamla bekantskaper knöts. Hoppas vi snart igen har program med Biologica!




Efter flera års paus återupptogs kontakten och samarbetet mellan SvNK och Biologica! SvnK bjöd in Biologica på en sitz på Klubben där nya och gamla bekantskaper knöts. Hoppas vi snart igen har program med Biologica!
Halloweensitzen kunde återigen firas på Klubben, ett mycket lyckat evenemang där deltagarna hade satsat på sina kostymer!
Campussitzen 2022 firades med ivriga deltagare från Svunken, Spektrum samt Agro-Forst!
Julen närmar sig med stormsteg och snart kanske du börjar fundera på julmaten. Ifall man vill äta mer veganskt denna jul kan det vara svårt att komma på vad man ska laga – julmat är kanske traditionellt inte den mest veganvänliga maten.
Därför vill jag nu ge några tips på vad man kan göra för veganska julrätter!
Salt mat:
Söt mat/efterrätt/snacks:
Apelsinris:
Om det lämnat risgrynsgröt över rekommenderar jag att göra denna enkla efterrätt!
Ingredienser:
Risgrynsgröt
Vispad (vegansk) grädde
Socker
Apelsiner
Skär bort allt skal och alla hinnor och kärnor från apelsinerna. Skär dem i mindre bitar. Blanda apelsinerna med socker och risgrynsgröt. Vispa vispgrädden och blanda samman den med resten just före servering.
Mängden på ingredienserna har inte så stor skillnad – gör enligt smak. Kom ihåg att inte sockra för mycket om redan risgrynsgröten och grädden är sockrad.