Langnetin uutiskirje tammikuussa 2019 / Newsletter 2019

Hei kaikki kielentutkijat! / Dear linguists!
(in English below)

Langnetin kuluvan nelivuotiskauden viimeinen vuosi on pyörähtänyt käyntiin. Tässä viestissä kuulumisia viime vuodelta ja tärkeää tietoa Langnetin jatkosta.

Vuoden 2018 asioita:

Vuoden 2018 hienoin Langnet-uutinen oli Kulttuurirahaston myöntämä apuraha Langnetin teemaryhmien aineisto- ja tekstiseminaarien järjestämiseen. Rahoitus mahdollisti mm. matka- ja majoituskulujen korvaamista. Rahoituksella järjestettiin vuoden aikana kymmenen seminaaria, lisäksi kolme ryhmää kokoontui Kaamosseminaarin merkeissä. Rahoituksen käytöstä vastaavat Langnetin teemaryhmät, ja rahoitusta on useimmilla ryhmillä käytettäväksi vielä vuodelle 2019.

Toinen merkittävä asia oli HELSLANGin ja Langnetin yhdessä järjestämä Kaamosseminaari joulukuun puolivälissä Helsingissä. Tekstiseminaari kokosi noin sata väitöskirjatutkijaa ja ohjaajaa eri puolilta Suomea, Zürichistä ja Tukholmasta puimaan tekstejä. Keskustelu oli vilkasta ja tehokasta, kiitos kaikille osallistuneille!

Langnetin johtoryhmän viime vuoden kokousten pöytäkirjat löytyvät tästä, väitelleet tästä ja wanhoja tapahtumatietoja kalenterista.

Vuoden 2019 asioita:

Langnetin nykyisen johtajan Matti Miestamon seuraaja nelivuotiskaudelle 2020-2023 valitaan toimintakäsikirjan mukaan ohjaajien kokouksessa Kielitieteen päivien yhteydessä Joensuussa 16.-18.5.2019. Joensuussa pidetään myös väitöskirjatutkijoiden kokous sekä yleiskokous, johon on kaikilla vapaa pääsy. Kokousten tarkemmista ajankohdista, kokouspaikoista ja asialistoista tietoa myöhemmin keväällä.

Langnet on hakenut Kulttuurirahastolta rahoitusta Åbo Akademissa 19.-23.8.2019 mahdollisesti pidettävään kesäkouluun. Tiedot päätöksestä ja kesäkoulun järjestymisestä tulevat helmikuun lopussa.

Nyt on käynnistynyt myös Mentorointiohjelma. Aiemman mentorointikokeilun tulokset olivat erittäin myönteisiä. Osallistua voi nyt myös etänä ja suomen lisäksi englanniksi. Lisätiedot ja ilmoittautuminen tässä.

Kielitieteeseen liittyviä tapahtumatietoja löytyy jatkossakin Langnetin kalenterissa tässä.

Innostavaa vuotta 2019!

terveisin
Ulla Vanhatalo, koordinaattori

***

Summary in English:

Welcome to a new Langnet year! This message contains greetings from last year and important information regarding year 2019.

2018:

  • With the financial help of The Finnish Cultural Foundation, Langnet theme groups organized total of 13 text seminars last year. Some money is still left to get used during the year 2019. Please contact the theme group leaders for further information, contacts can be found here.
  • Many thanks to you who participated in the Nordic Night Seminar in Helsinki in December!
  • If you wish to learn more about last year’s activities, please check Langnet board meeting minutes here (in Finnish only, sorry), new PhD’s here, and past events here.

2019:

  • The current Langnet period 2016-2019 will end this year. The current Langnet director Matti Miestamo will be followed by a new director for the four-year period 2020-2023. According to the Langnet Operating Guidelines, the new director will be chosen by the Langnet supervisors’ meeting. Supervisors’ meeting, PhD students’ meeting and the general meeting will be organized in connection with the Finnish Conference of Linguistics in Joensuu, May 16-18, 2019. More info regarding meeting times, rooms and agendas will be sent later in the spring.
  • Langnet has applied funding for a summer school, to be organized in Turku in August 19-23,2019. This information will be confirmed (or cancelled) in the end of February.
  • The Langnet mentoring program is starting soon, and now you can also participate in English! Apply here.
  • Langnet calendar is the best place to check interesting linguistic events to be held in Finland. Please find the link here.

Looking forward to an inspiring year 2019!

Terveisin
Ulla Vanhatalo, coordinator