Joulukalenteri 2013: Viapori-blogin laarinpohja

Viapori-blogi tulee vuodenvaihteessa tiensä päähän. Projekti on loppusuoralla, ja meillä pitää pikkuhiljaa olla tutkimustuloksia paperilla, joten aikaa vapaalle kirjoittelulle ei jää yhtä paljon kuin ennen. Tämä on jo näkynyt blogissa parin viime kuukauden aikana rikkumattomana hiljaisuutena…

Niiden kolmen vuoden aikana, jotka blogi on ollut olemassa, olemme ideoineet kasapäin kirjoitusaiheita. Niistä vain pieni osa on päätynyt valmiiksi bloggauksiksi. Suuri osa on jäänyt idean, raakileen, luonnoksen tai hyvän yrityksen asteelle. Blogin välimuistissa on paljon puolivalmiita tekstejä ja sepustuksia, jotka eivät koskaan päässeet julkaisukuntoon asti. Tietokoneelle on tallennettu iso kasa valokuvia, joista oli tarkoitus tehdä blogijuttuja sitten, kun olisi enemmän aikaa…

Blogissa on tähän asti ollut joka jouluna joulukalenteri: vuonna 2011 H. A. Reinholmin historiallisia muistiinpanoja esitellyt Reinholmin joulukalenteri, vuonna 2012 Aikalaiskuvauksia Viaporista -sarja. Tänä jouluna joulukalenterin teemana on “Viapori-blogin laarinpohja”. Kaivaudumme välimuistiin ja valokuvakansioon ja katsomme, mitkä aiheet, ideat, kuvat ja kesäretket eivät koskaan päätyneet bloggauksiksi asti.

Huomenna se alkaa, ja – mikäli meillä on tarpeeksi sälää varastossa – joulukuun 24. päivänä se loppuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *