Kansainväliset käytäntötutkimusverkostot

Heikki Waris -instituutti on aina toiminut aktiivisesti sosiaalityön käytäntötutkimuksen kansainvälisen verkostoitumisen edistämiseksi. Ensimmäinen globaali käytäntötutkimuksen konferenssi järjestettiin vuonna 2008 Englannin Salisburyssa. Seuraavat olivat Helsingissä (2012), New Yorkissa (2014) ja Hong Kongissa (2016). Seuraava konferenssi järjestetään Melbournessa 2020.

Viime vuosina instituutin edustajat ovat esiintyneet aktiivisesti sekä edellä mainituissa että muissa kansainvälisissä konferensseissa ja julkaisseet kansainvälisesti.

Instituutin innovatiivinen toimintatapa on herättänyt laajaa kiinnostusta kansainvälisesti ja vetänyt tunnettuja tutkijoita ja professoreita sekä yliopistojen vaihto-opiskelijoita tutustumiskäynneille.

Heikki Waris -instituutin käytäntötutkimuksen yhteistyöverkostoja ovat

  • ESWRA, Eurooppalaisen sosiaalityön tutkimuksen yhdistys, erityisesti sen Special Interest Group on Social Work Practice Research.
  • Global Partnership for Transformative Social Work. Sosiaalityön tutkijoiden yliatlanttinen yhteistyöverkosto, koordinaattori professori Stanley Witkin, University of Vermont, USA.
  • Sosiaalityön Nordplus -verkosto, Pohjoismaiden ministerineuvosto koordinaattorina Lars Uggerhöj Aalborgin yliopistosta.

Käytetyimmät kansainväliset julkaisukanavat ovat

  • Nordic Social Work Research
  • European Journal of Social Work