Finto korvaa VESA-verkkosanaston vuoden lopussa

VESA-verkkosanasto lopettaa toimintansa vuoden 2015 lopussa. VESA on tarjonnut apua sekä painetun että sähköisen aineiston asiasanoitukseen ja aiheenmukaiseen tiedonhakuun. VESAn korvaa vuodesta 2013 Kansalliskirjastossa kehitetty Finto-palvelu.

Finto - Suomalainen asiasanasto ja antologiapalveluVESAn palvelimen käyttöjärjestelmän tietoturvatuki päättyy vuoden 2016 alussa, eikä päällekkäisiä järjestelmiä kannata ylläpitää. Finto-palvelusta löytyvät jo nyt tutut sanastot YSA, Allärs, MUSA ja CILLA. Tämän vuoden aikana Finton kehityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että VESAn tarjoamat ominaisuudet olisivat helposti käytettävissä myös Finton puolella.

Finto on suomalainen sanasto- ja ontologiapalvelu, joka mahdollistaa sanastojen julkaisun ja selailun. Palvelu tarjoaa myös rajapinnat sanastojen ja ontologioiden hyödyntämiseen muissa ohjelmistoissa. Finton etusivulta voit yhteishaun kaltaisesti hakea myös useammasta sanastosta kerrallaan, mutta jos käytät vain yhtä sanastoa, kannattaa haut suorittaa sanaston omalta sivulta Finton etusivun sijaan. Fintosta löydät myös Kansalliskirjaston ylläpitämän YSO-ontologian sekä paljon muuta. Tervetuloa kokeilemaan!