Skål för SvNK

Kära läsare och vänner!

Vi lever i en exceptionell tid, vilket vid det här laget säkerligen inte har undgått någon. Den här tiden är tung, trist och tärande för oss alla.

Idag skulle vi storslaget ha firat vår kära ämnesförenings hundraårsjubileum, om det inte var för pandemin av det nya coronaviruset SARS-CoV-2 som satte käppar i hjulet för förverkligandet av festen. Festen blev därmed uppskjuten till en senare tidpunkt.

Pandemin av det nya coronaviruset visar något som är bra att minnas: små, till synes obetydliga saker kan visa sig vara mycket kraftfulla och betydelsefulla. Ett litet virus ger upphov till en världsomfattande epidemi. Ett leende räddar någons dag. Ett hej leder till en vänskap för livet, en vänskap som känns snarare som familj, precis som vår lilla förening. Vi ska inte glömma stödet vi kan ha av varandra i situationer som denna, och effekten stödet kan ha på vår hälsa och vårt välbefinnande.

Idag, då vi skulle ha firat föreningen, kan vi tyvärr inte vara nära varandra fysiskt, men mentalt kan vi vara det och på så vis känna oss som en enda stor familj. Vi kan tänka varmt om varandra, och tack vare nutida teknologi kan vi ha kontakt med varandra på distans. Så är vi tvungna att göra tills pandemin är över och vi alla kan vara tillsammans igen, och kan ha den hejdundrande fest vi nu skulle ha haft till föreningens ära.

Låt oss nu i väntan på den fysiska årsfesten tillsammans i våra egna hem höja våra glas – skål för hundraåriga Svenska Naturvetarklubben!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *