Vegansk renskav – recept

Detta är en relativt enkel och snabb maträtt som passar bra såväl till vardag och fest!

Denna rätt serverades på ”anything but a cup”-sitzen 20.11.2021.

  • 1 lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Ca 200 gram champinjoner eller annan svamp
  • 1 paket vegekött t.ex. beanit eller nyhtökaura
  • 2 msk grönsaks- eller kantarellfond (Touch of Taste)
  • 1 paket (2 dl) vegansk matlagningsgrädde, ex. Plantis havregrädde
  • 1-2 msk svartvinbärsgelé (eller svartvinbärssaftkoncentrat)
  • 1-2 msk sojasås
  • Timjan
  • Svartpeppar
  • Salt

Hacka lök och vitlöksklyftor och stek dem i valfri olja några minuter. Tillsätt sedan champinjonerna och stek i ca 5 minuter till. Tillsätt vegeköttet och stek i någon minut till förrän du tillsätter grönsaksfonden, den veganska matlagningsgrädden och svartvinbärsgelén. Tillsätt till sist kryddorna enligt smak.

OBS! Dessa mängder är inte jätte-exakta och mer ”riktgivande” eftersom alla tycker så olika med t.ex. kryddor och sötma. Så smaka av på slutet och se om du vill sätta till mer av någon ingrediens 😊. Om du vill ha en lösare sås kan du även sätta till mer vegansk matlagningsgrädde.

Servera t.ex. med potatismos/pressad potatis/kokt potatis, lingonsylt, persilja och saltgurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.