Recept för pastasallad (Serverades på gulissitserna hösten 2021)

En enkel pastasallad som kan serveras kall, och som egentligen går ut på att slänga ihop en massa ingredienser!

Perfekt till fredagsmyset!

Ingredienser:

  • Pasta farfalle
  • Mini tomater
  • Issallad
  • Capris
  • Oliver
  • Pesto (veganskt alternativ: olivolja+ vitlök till en god salladsdressing)
  • Fetaost eller mozzarella (vegansk ost som alternativ)
  • Champinjoner
  1. Koka upp pastan enligt instruktioner.
  2. Skär tomaterna, oliverna, champinjonerna och osten i mindre bitar. Skär upp salladen i små bitar (vi vill inte ha stora salladsblad).
  3. När pastan har kokat; häll över lite oliv- eller rypsolja och låt svalna.
  4. Häll sedan pastan i en skål och lägg till de uppskurna ingredienserna. Sätt i rikligt med pesto, och blanda om. Caprisen ger lite extra smak, så lägg modigt i mycket av dem.
  5. Smaksätt med salt och svartpeppar enligt egen smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.