Opetus

Hilman opetustarjonta on suunnattu  pääosin sukupuolentutkimuksesta kiinnostuneille perustutkintoaan suorittaville yliopisto-opiskelijoille. Osa kursseista soveltuu myös osaksi jatko-opintoja.  Tarjolla on erilaisia sukupuolentutkimuksen  temaattisia verkkokursseja sekä yliopistopedagogisia opintoja.  Muutamat kursseista ovat suoritettavissa koska tahansa. Vuoden 2021 uutuutena käynnistämme yhteistyötä Avoimen yliopiston kanssa.

>> Tutustu Hilman tulevaan opetukseen

>> Find out about the courses in English

Kursseille hakeminen

Jokaiselle kurssilla on oma hakuaikansa. Hakuajat ilmoitetaan kunkin kurssin esittelyn yhteydessä.

Kursseille haetaan täyttämällä sähköinen lomake, ellei toisin mainita.

Opiskelijoille ilmoitetaan kurssille pääsystä ennen kurssin alkua. Usein kursseille hakee enemmän opiskelijoita, kuin mitä voimme tarjota paikkoja. Tätä varten osa opiskelijoista pääsee varasijalle, josta osallistuminen kurssille on mahdollista, mikäli joku peruuttaa osallistumisensa.

Kuka voi hakea?

Verkoston järjestämille kursseille voivat hakea kaikki verkoston jäsenyliopistojen kirjoilla olevat opiskelijat.

Kurssit ovat yleensä avoinna sekä pää- että sivuaineopiskelijoille. Kurssikuvauksessa mainitaan, mikäli kurssi on poikkeuksellisesti tarkoitettu ensisijaisesti pääaineopiskelijoille.

Kursseilla voi olla vaatimuksia esimerkiksi aiempien sukupuolentutkimuksen opintojen määrästä, joiden perusteella opiskelijoita voidaan valita kursseille.

>> Tarkista, mitkä suomalaiset yliopistot ovat Hilman jäseniä

Minkälaista opetusta Hilma järjestää?

Suuri osa Hilman kursseista on verkkokursseja. Opiskelijat lukevat, keskustelevat ja tekevät tehtäviä kurssin opettajan antamien ohjeiden mukaisesti.

Joillain kursseilla on verkko-opetuksen lisäksi lähitapaamisia. Näitä kursseja ovat erityisesti työelämäkurssi Tasa-arvon edistäminen työnä sekä feministisen yliopistopedagogiikan kurssit.

Kurssikuvausten yhteydessä mainitaan erikseen opetuksen muoto ja mahdolliset lähitapaamiset.

Verkosto ei pääsääntöisesti osallistu matkustuskuluihin, joten opiskelijan on hyvä hakuvaiheessa arvioida, onko hänen mahdollista osallistua lähitapaamista edellyttäville kursseille.

UUTTA! OPISKELE KOSKA TAHANSA!

Feministisen ajattelun klassikot (5 op) suoritettavissa jatkossa koska vaan! Hanna Etholenin laatima ja opettama kurssi avautui huhtikuussa  2019. Kurssiavain ja linkki kurssiin löytyvät Hilman opetusta käsittelevästä osiosta. Kurssille osallistuminen on vapaata kaikille Hilman jäsenyliopistojen opiskelijoille. Kurssi on itseohjautuva ja voit tehdä sen omaan tahtiisi.  Opettaja tarkastaa kaksi esseetä kurssin kuluessa.

Huhtikuussa 2021 avautui myös uusi  Taru Leppäsen ja Lotta Kähkösen laatima Sukupuolentutkimuksen perusteet (5 op), joka on samoin suoritettavissa vapaasti omaan tahtiin opetusvideoiden avulla. Syksyllä 2022 avautunee Johanna Hiitolan Sukupuolentutkimuksen metodologia myös koska tahansa suoritettavana versiona.