Tiedekulma

Tiedekulma on Helsingin yliopiston menestykseksi osoittautunut konsepti tuoda tiedettä katutasolle. Tiedekulma avattiin Aleksanterinkadulle helmikuussa 2012 osanaHelsingin World Design Capital vuotta. Nykyisin Tiedekulma toimii Porthaniassa, mutta vuonna 2015 se muuttaa jälleen uusiin tiloihin.

Tiedekulman tavoite on tuoda Helsingin yliopiston tutkimus ja ajankohtaiset aiheet katutasolle keskusteltavaksi ja helpommin lähestyttäväksi. Kaikille avoin kohtaamispaikka on helposti lähestyttävä ja tunnelma tapahtumissa rennompi kuin yleensä tieteestä puhuttaessa. Tiedekulma on myös kahvila ja kirjakauppa.

Tiedekulmassa järjestetään runsaasti erilaisia tiedeaiheisia tapahtumia, esityksiä ja keskusteluja.  Ohjelmaa on myös organisoitu laajemmiksi kokonaisuuksiksi jonkin tietyn teeman, kuten vaikkapa ”Tulevaisuuden maailmanjärjestys” ympärille. Kävijöitä Tiedekulmalla on ollut päivittäin 300–500. Se voitti myös vuoden 2013 Yliopisto yhteiskunnassa -palkinnon.

Tiedekulman esityksiä pystyy myös seuraamaan livenä verkosta. Tiedekulman erottaa muista tiedetapahtumista ennen kaikkea se, että toiminta on jatkuvaa – lähes koko ajan tapahtuu jotain.