ARTOssa on uusi käyttöliittymä

ARTO – kotimainen artikkeliviitetietokanta:
https://arto.linneanet.fi/

Uusi käyttöliittymä on muokattu ja suomalaistettu versio Voyager-kirjastojärjestelmän uuden version mukana tulleesta Tomcat-WebVoyage-käyttöliitymästä.

Haut toimivat kutakuinkin samalla tavalla kuin ennenkin, mutta haun ja hakutuloksen rajaukset voi toteuttaa nyt suoraviivaisemmin.

Kansalliskirjaston ylläpitämät ARTO-linkit on päivitetty kohdistumaan suoraan uuteen ARTOon ja kaikkien valmiiden hakulinkkien pitäisi uudelleenohjautua uuteen käyttöliittymään.

Palautetta voi antaa ja mahdollisista puutteista ilmoittaa (myös) osoitteeseen linnea-posti@helsinki.fi.

PAS: yksin ja erillään? (iPres 2010)

Pitkäaikaissäilytyksen kanssa puuhailevana on tottunut ehkä liiankin hyvin pitkäaikaissäilytyksen eli PAS:n paikkaan asialistojen viimeisenä ja organisaatiokaavioiden reunimmaisena huutolaisena. Kenelläkään ei tietenkään koskaan ole mitään pitkäaikaissäilytyksen jaloja periaatteita vastaan, kunhan niiden noudattaminen ei maksa mitään eikä vaikuta arjen askareisiin.

Liiallinen eriytyminen on PAS:n kannalta vahingollista. Digitaalisen objektin säilyttäminen alkaa sen luomisesta, tai oikeastaan luomisen suunnittelemisesta. Pitkäaikaissäilytyksen täytyy joka tapauksessa olla mukana tuotannossa ja sen järjestelmissä. Continue reading