Mauno Koivisto

Kuinka väärässä ihminen voi olla?

Olen aina vähän hymähdellyt termille suomettuminen, tai ainakin sen jälkeen kun se muuttui sekalaiseksi leimakirveeksi kenen tahansa oikeistopolitiikan alkeet -kurssin suorittaneen käteen. Nyt todella toivon, että sellainen ilmiö on olemassa, muutoin koko tilanne on vielä surkuhupaisempi.

Tasavallan entinen presidentti Mauno Koivisto siis ilmaisi, että Venäjän vaalit osoittavat kansankunnan olevan matkalla kohti vakautta, ja että tämä on Suomen kannalta hyvä asia. Katsotaanpas uudestaan. Jos naapurimaassa rakennetaan jälleen kerran henkilökultille nojaavaa diktatuuria, pienen naapurimaan pitäisi iloita siitä?

Sanokaa minulle, että kyse on suomettumisesta, tai kuskatkaa Koivisto hoitoon, jos niin ei ole. Suhtautumiseni Koivistoon on muutenkin melko ristiriitainen. Hyviä syitä pitää Koivistosta: asumme lähekkäin Katajanokalla, olemme molemmat opiskelleet sosiologiaa (Koivisto tosin jopa väitellyt) ja Koivistolla on ISOT MIEHEKKÄÄT KÄDET. Kiitoksia, Kari Paakkunainen, tästä viimeisestä.

Toisaalta Koivisto on aikaisemminkin tehnyt itsestään epämielyttävän henkilön ilmoittamalla julkisesti vihaavansa ateisteja.

Ei Mauno, ei näin. Älä vihaa ketään. En minäkään vihaa sinua, vaikka uskis oletkin.

Älä myöskään lietso Tsaari Putinia. Olet liian vanha saadaksesi mitään todellista hyötyä irti siitä.