Kaupungin paras hammaslääkäri

City-lehti osuu täysin oikeaan. Lehti ilmoitti kaupunkin parhaaksi hammaslääkäriksi Laura Waltimon YTHS:n Töölön toimipisteestä – ja voin vain sanoa, että kyllä.

Tarinanpoikanen sallittakoon. Keväällä 2006 noin kymmenen vuotta kasassa pysyneet hampaani päättivät yhtäkkiä hajota täysin sietämättömällä tavalla. Kävin vuoden sisällä hammaslääkärissä noin 35 kertaa, minulta poistettiin kaikki viisaudenhampaat, juurihoidettiin yksi hammas ja paikattiin toistakymmentä reikää.

Kyllä, se oli kammottavaa.

Pahin oli joulu 2006: juurihoitohammasta ei ilmeisesti oltu rouhittu tarpeeksi syvälle (sillä juuri hoidossa juuret todella hoidellaan), sillä siihen oli sattunut koko syksyn, eikä kipu osoittanut suunnattomia laantumisen merkkejä. Jouluostoksilla käydessä olin täysin narkkari. Hampaaseen sattui koko ajan, hengitysilma sattui, ruoka sattui, oleminen sattui… Ainoa tapa pitää kipu edes hetken loitolla oli huljutella suussa mahdollisimman kylmää vettä muutaman minuutin välein. Jouluostoksille lähtiessä olin vielä unohtanut vesipullon kotiin, tai sitten se loppui kesken. Voitte vain kuvitella, miltä tuntui raahautua edes takaisin täpö täydessä keskustassa, aina seuraavaa vesipistettä etsien, suunnattoman kipuahdistuksen piinaamana…

Lopulta joulun jälkeen YTHS aukesi ja sain särkyajan, ja päädyin muutamaksi kerraksi Laura Waltimon hoteisiin. Olin aiemmin käynyt kolmella muulla hammaslääkärillä, jotka olivat kaikki mukavia ja hyviä, mutta jotenkin joulukuisen kipuinen narkkari-minä koki kaikkein voimakkaimmin tämän iloisen naisen, joka yksinkertaisesti jyrsi tiensä vähän syvemmälle hampaaseen – ja paransi minut. Siitä kaikesta huljuttelusta alkoi tulla jo hitusen outo olo.

En nyt tietenkään tiedä, onko Waltimo (YTHS tuntuu muuten palkkaavan vain hauskan nimisiä hammaslääkäreitä) todella kaupungin paras, mutta ei kai tiedä kukaan muukaan. Ainakin hän on todella hyvä hammaslääkäri, ja hänellä tulee aina olemaan pieni erityispaikka mun sydämessä.

(Ja hampaassa.)