Se pyörii sittenkin!

Kirjoitin 9.10.2008 ehkä hiukan vittuillen kuntien tavasta kilpailla keskenään hyvistä veronmaksajista – ajatuksena, että samantienhän kannattaisi keskittyä ainoastaan huonojen poistuuppaamiseen. Saattaisi tulla halvemmaksi.

Heittelin siinä samalla hieman Richard Floridaa lainaavaan ajatuksen, että oikeastaan kaupunkien kannattaisi houkutella asukkaikseen trendikkäitä homo- ja lesbopariskuntia, koska ainakin vielä toistaiseksi ne lienevät useimmiten lapsettomia ja työssäkäyviä. Unelmaveronmaksajia, suorastaan.

Tässä on Helsingin virallisten matkailusivujen HLBT-osio. Mä sanon vaan, että niinpä niin.

(tarkennuksena siis vielä, että mun mielestä on ihan hauska ja hyvä idea, että Helsinkiä markkinoidaan erikseen myös HLBT-matkailijoille.)

2 Replies to “Se pyörii sittenkin!”

 1. Ehkä hyvä markkinointi-idea, joo, muttei kovinkaan omaperäinen. Helsinki (/Suomi) on tässä(kin) asiassa melko myöhässä.

  Sitäpaitsi toteutus on mun mielestä sen verran ontuvaa, ettei sillä pinkkiä rahaa saada Helsinkiin houkuteltua. HLBT-sivujen ekan kappaleen neljäs sana on “suvaitsevainen” ja sen lisäksi siellä mainitaan kahdesti ystävällisyys. Ensinnäkin: mun mielestä se, että suvaitsee jotakuta luo hierarkian ihmisten välille – minulla on valta suvaita sinua, vaikka oletkin jollain tapaa erilainen (/vääränlainen?). Toiseksi: miksi ystävällisyyttä korostetaan? Tulee sellainen “Helsingissä sua ei hakata ainakaan siksi, että oot homo” -olo, etenkin, kun ystävällisyyttä ei korosteta esim. lapsiperhe- tai nuoret aikuiset -osiossa. Kuinka houkuttelevaa. Kaikenkaikkiaan varmastikin ihan hyvällä tahdolla pykätystä sivusta tulee “me heterot helsinkiläiset hyväksytään teidät homot matkailijat” -vaikutelma, mikä mun mielestä kertoo lähinnä siitä, kuinka paljon ongelmia ihmisillä täällä tämän asian kanssa vielä on.

  Ja mitä hittoa Lostari tekee homobaarilistassa? Muistaakseni itsekin kuvailevat itseään nykyisin homoystävälliseksi heterobaariksi eikä toisinpäin. Homoystävällisyyden taas pitäisi kai olla oletusarvo missä tahansa baarissa, joten aika surullista, jos se tekee paikasta “homobaarin”.

  Niin, ja voisko joku kertoa mulle, miksi osion nimi on gay-matkailijoille? Ensinnäkään “gay” ei kata koko HLBT-käsitettä (joka kuitenkin varsinaisilla sivuilla mainitaan) ja toiseksi, suomen kielessä on kyllä ihan omiakin homoa tarkoittavia sanoja. Toiseksi, miltä kuulostaisivat vaikkapa “young adults -matkailijat” tai “party organizers -matkailijat” -nimiset osuudet?

  No joo, tulipas avauduttua ja vieläpä aiheen vierestä. Sori.

 2. Saat anteeksi.

  Joo, kyllähän toi aikamoista tollasta puuhastelua näyttää olevan. Mentaliteettia kuvaa kaikkein parhaiten just toi “täällä sua ei hakata ainakaan sen takia että oot homo”. Mutta ihan kaunis ajatus ehkä kuitenkin.

  Ja toki, mistä mä ton bongasin: hesarissa olleesta mielipidekirjoituksesta, joka kritisoi tota sivua. Perus.

Comments are closed.