Tekniikan Maailma avaa ainutlaatuisia arkistojaan – Kansalliskirjasto digitointikumppanina

Jokainen Tekniikan Maailman numero vuodesta 1953 alkaen löytyy nyt verkosta osoitteesta tekniikanmaailma.fi. Lehtiarkiston käyttö edellyttää TM:n verkkopalveluun kirjautumista.

Tekniikan Maailma on vuosikymmenien aikana testannut, vertaillut, tutkinut ja esitellyt tuhansia erilaisia tekniikan alaan  liittyviä tuotteita tavallisten kuluttajien iloksi ja hyödyksi.

Ainutlaatuinen lehtiarkisto

Tekniikan Maailman ydinsisältöä ovat aina olleet perusteelliset testit ja vertailut, joiden avulla saadaan puolueetonta tietoa tuotteiden todellisista ominaisuuksista.TM esimerkiksi kiinnitti huomiota jo kolme vuotta sitten (TM 15/12) siihen, miten useiden automallien CO2– ja NOx-päästöt erosivat merkittävästi autonvalmistajien ilmoittamista arvoista.

Paljon julkisuutta saanut päästötesti on yksi esimerkki  testeistä, jotka on muun sisällön ohella koottu verkkopalvelun lehtiarkistoon (tekniikanmaailma.fi/arkisto/). Valtavan digitointiurakan jälkeen arkisto kattaa nyt kaikki ilmestyneet Tekniikan Maailmat.

Uudemmat lehdet (19/2012) ovat luettavissa myös erityisesti mobiililaitteille suunniteltuina digilehtiversioina.

Autojen ja elektroniikan lisäksi avaruus-, ilmailu- ja tiedejutut ovat olennainen osa Tekniikan Maailman sisältötarjontaa. Niistä ja muista mielenkiintoisista aiheista voi etsiä juttuja lehtiarkiston haulla.

Lehtiarkisto sisältyy TM:n digipalvelun tilaukseen. Digipalvelu on lehden kestotilaajille maksuton 2016 loppuun saakka, kun asiakas kirjautuu palveluun viimeistään 10. tammikuuta 2016. Näiden ajankohtien jälkeen digipalvelu maksaa lehden kestotilaajille 2,50 €/kk ja muille 13,90 €/kk.

Tekniikan Maailman lehtiarkisto tarjoaa vanhasta teknologiasta ja esimerkiksi klassikkoautoista kiinnostuneille edelleen ajankohtaista hyötytietoa. Mistä muualta vanhan tai vähän uudemmankin käytetyn auton ostaja saisi kätevästi selville, millainen auto on ollut uutena?

Kulttuurihistoriallisestikin arvokas lehtiarkisto, jonka digitointi toteutettiin yhteistyössä Kansalliskirjaston kanssa, vie lukijansa nostalgiselle aikamatkalle menneisyyteen.

One thought on “Tekniikan Maailma avaa ainutlaatuisia arkistojaan – Kansalliskirjasto digitointikumppanina

Comments are closed.