Lehtijutut Aviisista

Sukututkimus siirtyi nettiin

Lähde: Maaseudun tulevaisuus, 3.11.2015. Aviisin yhteistyökumppanilehti Maaseudun Tulevaisuus kertoo jutussaan että

Hyviä aineistoja henkilöhistoriasta kiinnostuneille ovat myös Ylioppilasmatrikkeli 1640–1899 ja Kansalliskirjaston digitoimat sanoma- ja aikakauslehdet vuoteen 1910 asti.

Aviisi-hankkeessa tekijänoikeudenalaisia sanomalehtiä laajemmin saataville pilotissa

Lähde: Joroisten Lehti, 3.3.2015. “Verkkoon siirrettyä aineistoa halutaan laajemmin saataville ja hyödynnettäväksi ja siksi Mikkelissä käynnistetään uudenlaista yhteistyötä.”

Kaikki Suomen lehdet taltioidaan Mikkelissä.

Lähde: Länsi-Savo, 9.2.2015, s. 1. “Kaikki Suomen lehdet taltioidaan Mikkelissä.” Kaikkien Suomessa ilmestyvien lehtien vapaakappaleet toimitetaan Kansalliskirjastoon Mikkeliin.

Paperilla on muisti.

Lähde: Länsi-Savo, 9.2.2015, s. 14. “Kaikki Suomen lehdet taltioidaan Mikkelissä.” Kaikki Suomessa ilmestyvät Aviisit eivät päädy kalankääreiksi. Kansalliskirjasto säilyttää vapaakappaleet jokaisesta Suomessa ilmestyvästä sanomalehdestä.

Sanomalehtiviikko kouluissa.

Sanomalehtien liiton mukaan Sanomalehtiviikolla kouluihin ja oppilaitoksiin on toimitettu keskimäärin miljoona lehtikappaletta.Tärkeää on maksuttomien sanomalehtien, niin printti- kuin verkkolehdenkin, saaminen oppilaiden luettavaksi.

Viime vuosina koulut ja oppilaitokset ovat tilanneet noin 700 000 lehteä.Lisäksi sadat toimittajat ja uutiskuvaajat vierailevat viikon aikana kouluissa kertomassa työstään. Lehdet järjestävät myös alueellisia kilpailuja, tapahtumia ja kampanjoita sanomalehtiviikon aikanaSanomalehtiviikkoa vietetään vuosittain helmikuun alussa, tänä vuonna 2.-6. helmikuuta 2015.

Männyn ytimeen ja sanomalehtien tiedon levittämiseen EU-rahaa.

Lähde: Länsi-Savo, 18.11.2014, s. 3. “Maakuntahallitus hyväksyi ensimmäiset uuden EU-kauden kehittämishankkeet.”

Sanomalehtiarkistojen avaaminen olisi kustantajista yhteiskunnallisesti arvokas teko 3.7.2014 Kopioston verkkosivu-uutinen Kopioston ja Kansalliskirjaston teettämän tutkimuksen mukaan kustantajista olisi tärkeää saada vanhoja sanomalehtiarkistoja laajempaan käyttöön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *