Ministeri Berner lupailee muutoksia digitaalisen mediasisällön verotukseen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) seuraa huolestuneena suomalaisen mediakentän kehitystä, jossa eri julkaisutavalla on nykyään erilainen verotustaso. Aiemmin viime vuonna YLE:llä tehdyssä haastattelussa hän jatkaa, että  median murros vaatii myös toimintaa valtion puolelta.

“Tällä hetkellä digitaalista sisältöä verotetaan ankarammin kuin perinteistä printtimediaa, ja se on myöskin vääristänyt kehitystä, mutta yhtiöt kantavat vastuuta omasta tuloksentekokyvystään.” 

Mediamarkkinoita ja YLEn asemaa selvitettiin mediatyöryhmällä, jossa alan asiantuntijat pohtivat tulevaisuuden vaihtoehtoja. Mediatyöryhmän valmistuneesta raportista “Pätevät pärjäävät” onkin havaittavissa että mm. tekijänoikeuskysymyksiin on uusia ehdotuksia, joissa kannustetaan laajempaan sopimiseen ja antaa tekijöille lisämahdollisuuksia neuvotella sisältöjensä jakelusta. Lisäksi mediatyöryhmä ehdotti, että verotuksesta tehtäisiin teknologianeutraalia, jolloin painotus onkin tuotetussa aineistossa eikä riipu siitä missä kanavassa julkaisu tehdään.