Aviisin piloteista – uusimpana Tampereen yliopisto

Jo aiemmin avattujen Kopioston, lehtitalojen oman ja Kansalliskirjaston pilottien lisäksi tovi sitten avattiin myös Tampereen yliopiston pilotti. Sitä ehkä ei voi täysin Etelä-Savon sisällä olevaksi pilotiksi kutsua, mutta perusteluina on, että pilotin avulla saadaan seurattua aineistojen käyttöä myös laajemmin.

Uusi Kuvalehti, 15.08.1901, nr. 15, s. 6-8 http://digi.kansalliskirjasto.fi/aikakausi/binding/889159/articles/117112#?page=6 Kansalliskirjaston Digitoidut aineistot Uusi Kuvalehti, 15.08.1901, nr. 15, s. 6-8 http://digi.kansalliskirjasto.fi/aikakausi/binding/889159/articles/117112#?page=6 Kansalliskirjaston Digitoidut aineistot

Viimeisimpänä pilottina avattiin 5.11.2015 Tampereen yliopiston yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön kansanperinteen arkiston kanssa työpiste, jossa http://digi.kansalliskirjasto.fi – palvelun kautta pääsee Aviisin pilottiaineistoon. Pilotti Tampereella, kuten muutkin pilotit jatkuvat enimmillään vuoden 2016 loppuun saakka. Kulut piloteista hoitaa Aviisi-projekti ja pilotin osallistujat. Lisäksi yhtenä konkreettisena tavoitteena piloteista onkin katsoa käyttömääriä, -tapoja, -syitä ja millaiset sopimus- ja toimintamallit olisivat kestävällä pohjalla kaikkien osallistujien suhteen.

Uusille käyttäjille vielä kertauksena digi.kansalliskirjasto.fi – palvelun käyttöohje ja tulostusohje .

Jos haluat omalle organisaatiollisesi aineistoja käyttöön Aviisin pilottien jälkeen, laita asia korvan taakse ja ota yhteyttä Kansalliskirjaston Digitointi- ja Konservointikeskuksen asiakaspalveluun .