Verkkolehti kokoaa yhteen avoimen opetuksen vinkkejä opettajille

Think Open Digest -verkkolehden uusi numero kokoaa yhteen kiinnostavia artikkeleita ja käyttökelpoisia palveluita avoimeen opetukseen ja oppimateriaaleihin liittyen. Teemanumero on suunnattu erityisesti korkeakouluopettajille.

(This article is also available in English.)

Osana kansainvälistä avoimen opetuksen viikkoa (Open Education Week) Helsingin yliopiston Think Open Digest -verkkolehti julkaisee Avoin opetus ja oppiminen -erikoisnumeron. Teemanumero on suunnattu erityisesti korkeakouluopettajille – työn tueksi ja uusien ajatusten inspiroijaksi.

Avoin opetus ja oppiminen (open education) sekä avoimet oppimateriaalit (open educational resources) ovat olleet avoimen tieteen nousevia teemoja viime vuosina, ja Suomessakin opetuksen avoimuus on ollut voimakkaasti esillä muun muassa kansallisen Avoimen tieteen koordinaation piirissä. Erikoisnumero esittelee laajasti tähän teemaan liittyviä artikkeleita, palveluja, työkaluja, oppaita ja suosituksia.

Numeroa on ollut kokoamassa korkeakoulu- ja instituutiorajat ylittävä työryhmä, johon on kuulunut Päivi Helminen ja Kati Syvälahti (Helsingin yliopisto), Aino Helariutta ja Minna Fred (Laurea-ammattikorkeakoulu), Anna Lindfors (CSC – Tieteen tietotekniikan keskus) ja Ilmari Jauhiainen (Tieteellisten seurain valtuuskunta, Avoin tiede). Koordinoijana on toiminut Think Open Digestin vastaava toimittaja Juuso Ala-Kyyny (Helsingin yliopisto).

Kansainvälisen Open Education Weekin sivuilta löytyy lisää kiinnostavaa aineistoa teemaan liittyen.