Nyt palkitaan kansalaistiedehanke – lähetä ehdotuksesi Helsingin yliopiston avoimen tieteen palkinnon saajaksi 29. syyskuuta mennessä

Helsingin yliopiston avoimen tieteen palkinto jaetaan Open Access -viikolla 26. lokakuuta. Seitsemättä kertaa jaettavan palkinnon tämän vuoden teemana on kansalaistiede, ja ehdotuksia palkinnonsaajaksi otetaan vastaan 29. syyskuuta asti.

(This article is also available in English.)

Oletko osallistunut tai osallistutko parhaillaan Helsingin yliopiston tutkijoiden toteuttamaan kansalaistiedeprojektiin? Helsingin yliopiston avoimen tieteen palkinto myönnetään tänä vuonna yliopiston tutkimusryhmälle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt kansalaistiedettä.

Kansalaistieteen edistäminen voi tarkoittaa esimerkiksi:

  • joukkoistettuun havaintojen keruuseen liittyvän teknologian kehittämistä
  • yhteistyötä kansalaisten lisäksi myös esimerkiksi kuntien, kaupunkien, yritysten, kansalaisjärjestöjen ja muiden laajempien yhteisöjen ja organisaatioiden kanssa
  • yhteistyömuotojen ja viestinnän kehittämistä, tutkimusprosessin avoimuutta, koulutuksen kehittämistä ym.
  • avoimen tieteen mahdollisuuksien laajaa hyödyntämistä (mm. avoimesti saatavat tutkimusjulkaisut, tutkimusaineistojen tai niiden metatietojen avoimuus).

Tee ehdotus palkittavasta projektista lähettämällä lyhyt kuvaus kansalaistiedeprojektista ja perustelut, miksi se tulisi palkita yliopiston avoimen tieteen palkinnolla. Lähetä ehdotus sähköpostin liitteenä osoitteeseen openaccess@helsinki.fi viimeistään 29.9.2023. Laita sähköpostin otsikoksi ”Avoimen tieteen palkinto 2023″.