Miten RDM ja DMP auttavat tutkijaa – opi perusasiat Think Open Digestin erikoisnumerosta

Think Open Digest -verkkolehden uusin numero keskittyy tutkimusdatan hallinnan (RDM) ja datanhallinnan suunnittelun (DMP) perusasioihin. ”Tunne datasi” -erikoisnumero sisältää kuusi artikkelia, ja se on suunnattu kaikille tutkijoille – erityisesti niille, jotka eivät ole varmoja RDM:n ja DMP:n hyödyllisyydestä.

(This artile is also available in English.)

Tutkimusaineistojen ja -datan hallinnan (RDM) taidot ovat tutkijan perustaitoja ja RDM on tärkeä osa jokaista tutkimusprojektia. Aineistojen ja datan hallinta tekee tutkimusprosessista tehokkaan ja auttaa tutkijaa vastaamaan organisaation ja rahoittajien vaatimuksiin. On perusteltua väittää, että oppimalla aineistojen ja datan hallintaa opit TUNTEMAAN DATASI!

Think Open -blogin artikkelisarjassa ”Tunne datasi” Helsingin yliopiston Datatuki esitteli kaikki tutkimusaineistojen ja -datan hallintaan ja hallinnan suunnitteluun liittyvät pääkohdat; mitä ne ovat, miksi ne ovat tärkeitä ja mistä etsiä lisäapua tutkimusdatan hallintaan liittyvissä asioissa.

Artikkelisarja koostuu kuudesta osasta, ja se on nyt saatavissa Think Open Digest -verkkolehden erikoisnumerona: Tunne datasi – Tutkimusdatan hallinta (RDM) (1/2021).