Tervetuloa avoimeen pikkujouluwebinaariin – esillä uudet HOB-kirjat ja yliopiston open access -kanavat

Mitä kirjoja Helda Open Booksissa on vuoden 2023 aikana julkaistu ja millaisia maksuttomia avoimen julkaisemisen mahdollisuuksia yliopistolaisilla on käytössään? Tervetuloa HOB-pikkujouluwebinaariin tiistaina 12.12.2023 kello 14!

Helsingin yliopiston kirjaston julkaisupalvelu Helda Open Books (HOB) juhlistaa pikkujouluwebinaarissaan vuonna 2023 julkaistuja HOB-kirjoja kollektiivisten kirjajulkkarien merkeissä. Tarjolla on myös tietoa Helsingin yliopiston avoimen julkaisemisen palveluista.

Webinaarissa tiistaina 12. joulukuuta klo 14–15 esittäytyvät Helda Open Booksin lisäksi Helsingin yliopiston muut avoimen julkaisemisen palvelut: kansainvälinen avoin tiedekustantamo Helsinki University Press (HUP) ja avointen lehtien palvelu Editori.

HOB-webinaarissa kirjoittajien puheenvuoron pitää emeritusprofessori, oikeustieteen tohtori Esko Linnakangas, joka on vuonna 2019 lanseeratun Helda Open Booksin aktiivisimpia julkaisijoita. Viime keväänä ilmestyi hänen seitsemäs HOB-kirjansa, yhdessä Kalle Isotalon kanssa kirjoitettu Verotuet, verosanktiot ja eriarvo tulo- ja varainverotuksessa (2023).

Helda Open Booksilla on yhteistyökumppaneita myös kustantajapuolella. ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry on julkaissut vuosien 2014–2023 ProComma Academic -tutkimuskirjansa Helda Open Booksissa. Webinaarissa ProComin puheenvuoron pitää viestintäpäällikkö Jaana Raatikainen.

Webinaari on tarkoitettu tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille. Tilaisuus on suomenkielinen. Pikkujouluwebinaarin vapaaehtoisena pukukoodina on tonttulakki ja virtuaalisen ympäristönsä voi koristella ajanmukaisesti.

Ohjelma:

14.00 Avaussanat / Jussi Piipponen
14.05 Helda Open Books ja Editori / Ari Miettinen & Anne Ojanen
14.15 Helsinki University Press / Anna-Mari Vesterinen
14.25 HOB-kirjat vuonna 2023 / Juuso Ala-Kyyny
14.30 HOB-kirjoittajan puheenvuoro / Esko Linnakangas (oikeustiede)
14.40 ProComma Academic – palkittu viestintäalan tutkimuskirjasarja / Jaana Raatikainen (ProCom)
14.50 Keskustelua, yhteenvetoa & glögin juomista
15.00 Tilaisuus päättyy

Tutustu Helda Open Books -palveluun kirjaston oppaassa!